RANJENI SRBIN S KOSMETA JE STRIC ACI SOFRONIJEVIĆU: Mnogo sam potrešen zbog čitave situacije! 

Poznati harmonikaš Aca Sofronijević poreklom je sa Kosmeta, a sada se saznalo da je u srodstvu s Časlavom Sofronijevićem, koji je teško ranjen u sukobima na Kosovu i Metohiji.

Sofronijević je za Informer potvrdio da je u napadu KFOR-a, policije tzv. Kosova i Srba na severu Kosova u kojem je povređeno 50 Srba teško ranjen njegov stric Časlav. U ovim sukobima tri osobe su teško povređene, a Acin stric je jedan od njih:


– Časlav je moj dalji stric, mi smo peto, šesto koleno. Nažalost nismo u kontaktu i ne znam u kakvom je stanju. Jako mi je žao zbog svega što mu se desilo i ako nekako mogu da pomognem slobodno neka me kontaktira ja ću to učiniti, jer ipak smo rod. Žao mi je što nismo u kontaktu, možda je ovo prilika da se to promeni – kaže harmonikaš za Informer.

On kaže da su njegova bliža rodbina i ostala rodbina koji žive na Kosovu dobro.
– Sa njima sam u kontaktu i oni su dobro. Oni su u Zvečanu i učestvuju u mirnim protestima. Mnogo sam potrešen zbog cele situacije i nadam se da će sve brzo da se sredi.

 

Kako je navedeno najteže su povređeni Dragiša Galjak, portir iz Kosovkse Mitrovice, Dragiša Milović, bivši predsednik Zvečana i Časlav Sofronijević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare