ZA SRPSKI FUDBAL JE 4. MESTO PARTIZANA – NAJBOLJA MOGUĆA VARIJANTA: Zbog ovoga je idealno što su crno-beli iza Čukaričkog i TSC!

Za Partizan – očajno, za srpski fudbal (potencijalno) – sjajno. To je u najkraćem rezime toga što su crno-beli sezonu završili tek na četvrtoj poziciji Superlige Srbije.

Nema sumnje da niko pred početak sezone nije mogao da zamisli da Partizan neće biti u prve tri ekipe… Čak bi plasman van dva najbolja tima bio ravan senzaciji, ako znamo odnos snaga u srpskom fudbalu.

Mesto među prve dve ekipe i plasman u (kvalifikacije ili grupnu fazu) Ligu šampiona planirali su i čelnici kluba u izveštaju rada koji su podneli Skupštini. A, desio se fijasko.

Partizan je završio četvrti i time će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija. Obzirom na izuzetno visok koeficijent koji crno-beli imaju oni će imati status nosioca u dva kola koliko ih čeka do grupe. Nijedan drugi klub iz Srbije (ne računajući Zvezdu, to ne bi imao).

U Humskoj kreću od treće runde, a ako tu budu uspešni očekuje ih još „samo“ plej-of. Neće tu da bude timova koji su ispred Partizana po kvalitetu, pa je potpuno realno da se srpski klub plasira u grupu.

Sa druge strane, Vojvodinu očekuju tri prepreke do grupe, a oni neće da budu nosioci od treće kola.

Dakle, pruža nam se istorijska prilika da imamo neverovatna četiri kluba u grupnim fazama evrokupova (Crvena zvezda, TSC i Čukarički su to obezbedili), jer je realnost da Partizan prođe dve prepreke…

Ne otpisujemo ni Vojvodinu, posebno jer su oni znali da prave velika iznenađenja u prošlosti (deklasiranje i izbacivanje Sampdorije). Novosađani su šansa za nestvarni peti srpski klub u grupi.

Kreće sezona za pamćenje u srpskom klupskom fudbalu! Vrlo brzo…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare