SPREMA SE EKSPLOZIJA NA KOSOVU! Sergej Lavrov o napadu na Srbe: Situacija zabrinjavajuća, ali Zapad ne mrda prstom! 

Aktuelna situacija na Кosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, u centru Evrope se sprema velika eksplozija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

 Sprema velika eksplozija u centur Evrope, na istom onom mestu, na kojem je NATO 1999. godine počinio agresiju protiv Jugoslavije, narušivši sve zamislive principe Helsinškog zaključnog akta i drugih dokumenata OEBS-a. Situacija je zabrinjavajuća, ali Zapad vodi politiku potčinjavanja svih koji nekako iskazuju sopstveno mišljenje – rekao je Lavrov, prenosi Informer.

Takozvana „kosovska policija“ ispred opštine Zvečan upotrebila je suzavac protiv građana koji traže da novoizabran gradonačelnik ne dolazi na posao. Trenutno nema incidenata ispred opština, ali je situacija napeta. Njih su prethodno pripadnici КFOR-a propustili, ali je „policija“ ipak reagovala.

Građani su okupljeni ispred zgrada opština u ta tri grada na severu КiM. Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. „kosovske i specijalne policije“ sa šlemovima i pod punom borbenom opremom. Između policije i građana su pripadnici КFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije, po unapred dogovorenim planovima.

U međuvremenu u američkoj ambasadi u Prištini održan je sastanak sa tzv. gradonačelnicima iz redova DPК-a. Takozvani gradonačelnici iz Samoopredeljenja nisu se odazvali pozivu ambasadora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare