NOVI NEMIRI NA SEVERU KOSOVA Kosovska policija bacila suzavac na zaposlene u opštini Zvečan

Srbi koji žive na KiM počeli su da se okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću. Ispred zgrada tih opština prisutne su jake snage takozvane kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.

Tu su takođe i snage KFOR-a sa vojnicima naoružanim dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija raspoređene su jutros ispred i oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu

Zaposleni u lokalnoj samoupravi u Zvečanu probili su prvi kordon KFOR-a, niko ih nije zaustavljao.

Ljudi su došli do zgrade opštine, pokušali da uđu, ali policija ih je zaustavila na samom ulazu i u više pokušaja da se probiju unutar zgrade policija je iskoristila suzavac.

Policija na svakom koraku

Policija je specijalne snage rasporedila na svim većim raskrsnicama na severu KiM. Škole ne rade, a službenici lokalnih samouprava se spremaju na posao iako je nejasno da li će moći da uđu u zgrade.

Situacija je napeta od ranog jutra u svim mestima na severu KiM zbog neuobičajeno velikog broja pripadnika policije i KFOR-a.

Podsetimo, u petak je, nakon pokušaja građana sa severa KiM da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.

Povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare