MINISTAR VUČEVIĆ SA AMBASADORKOM ČEN BO: Bezrezervna podrška Kine očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

Ministar Vučević, tom prilikom, izrazio je izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju NR Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Kako je naveo, stav NR Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio principijelan i dosledan što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje.

Miloš Vučević, Čen Bo
foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije, istakao je ministar odbrane, je da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

Vlada Republike Srbije, ukazao je ministar Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Miloš Vučević, Čen Bo
foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ambasadorka Čen Bo zahvalila je na gostoprimstvu i prilici za razgovar o temama od značaja za saradnju dve zemlje.

Kako je naglasila, uzajamna podrška Srbije i Kine o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi predsednika Srbije i Kine potvrda su tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.

Ambasodrka Kine istakla je, takođe, da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare