KFOR: Neosnovani medijski izveštaji da je general Ristuča uputio bilo kakvo upozorenje o pucnjavi u Zvečanu

Komandant KFOR-a i njegovo osoblje rade na ublažavanju situacije na severu KiM, saopštio je Kfor demantujući medijske izveštaje o sastanku sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, kao i da je Kfor uputio bilo kakvo upozorenje o pucnjavi u Zvečanu.

Kako je saopšteno iz Kfora, povećano je prisustvo pripadnika te Misije u opštinama na severu KiM zbog obezbeđivanja bezbednog okruženja i slobode kretanja, u skladu sa mandatom iz Rezolucije 1244 iz 1999. godine.

„Komandant KFOR-a i njegovo osoblje rade na ublažavanju situacije i u kontaktu su sa svim stranama, uključujući i predstavnike institucija i bezbednosnih organizacija na Kosovu i Vojske Srbije. Neosnovani su medijski izveštaji o sastanku sa Goranom Rakićem, kao i navodi da je komandant KFOR-a uputio bilo kakvo upozorenje o pucnjavi u Zvečanu“, saopštio je Kfor.

Tako je i potvrđeno pisanje Kosovo onlajna da su pojedini beogradski mediji jutros preneli lažnu vest sa portala Koha, da je komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča navodno poručio okupljenim Srbima da će njihovi vojnici ostati ispred zgrade i upozorio da će, ukoliko demonstranti ne odu, „doći do pucnjave“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare