AMERI POKREĆU RATOVE OKO RUSIJE! SVE KREĆE OD POLJSKE, a onda se uključuju i još tri zemlje… MOSKVA PROVALILA PLAN, SPREMNO ČEKA!

Poljska će organizovati oružani udar u Belorusiji. Koja je svrha Varšave da planira takav korak i ko zaista stoji iza toga, nagovestio je vojni ekspert Aleksandar Bartoš. Osim toga, Amerikanci sada aktivno rade na pokretanju vojnih sukoba u Moldaviji, Gruziji, i guraju Jermeniju ka tome.

Poljska će podržati moguću pobunu u Belorusiji, učestvovaće u njoj vojnim putem, rekao je bivši zamenik ministra odbrane zemlje, general Valdemar Skržipčak, u eteru TV kanala „Polsat“. Tako je bivši zvaničnik potvrdio izjave Aleksandra Lukašenka, da Zapad ima plan da sruši vlast u bratskoj ruskoj republici.

Skšipčak se nada, da će „ustanak“ podržati oni starosedeoci Belorusije koji sada učestvuju u ukrajinskom sukobu na strani Kijeva. General smatra da će, ukoliko se situacija u zemlji pogorša, ogroman broj Belorusa pohrliti u Poljsku.

Ranije je beloruski predsednik rekao, da će Zapad organizovati invaziju na zemlju. Prema rečima političara, već se stvaraju pukovi i legije za početak puča. Takođe, SAD i Velika Britanija, upozorio je Lukašenko, prebacuju teroriste da organizuju akte zastrašivanja.

– Ako spoljne sile organizuju državni udar u Belorusiji, onda će to biti napad ne samo na Lukašenka, već i na zajedničku državu – Rusku Federaciju. Svaka agresija će izazvati zajednički odboj Moskve i Minska – kaže Bartoš. 

– Zašto je ovo neophodno? To se radi da bi se povećala eskalacija oko Ukrajine. Poljaci i dalje očekuju da će se kroz Belorusiju uvući u zapadne delove Ukrajine, i prigrabiti zapad Ukrajine i Belorusiju, koji su im pripadali pre početka Drugog svetskog rata. Sjedinjene Države ih guraju ka tome – naglašava ekspert.

Sjedinjene Države su organizovale isporukumodernog naoružanja Poljskoj, aviona F-35, tenkova, raketa dugog dometa i niza drugih sistema. Ove opasne akcije Poljaka označavaju pripreme za novi korak u eskalaciji sukoba u Ukrajini.

– Varšava priprema mogućnost zauzimanja Zapadne Ukrajine u slučaju poraza zemlje, u kojoj će se u budućnosti nalaziti kijevska vlada. Osim toga, Amerikanci sada aktivno rade na pokretanju vojnih sukoba u Moldaviji, Gruziji, i guraju Jermeniju ka tome.

Tako na granici sa Rusijom nastaju novi džepovi proksi ratova, koji će se voditi iz Vašingtona. U njima će umirati građani ovih zemalja. Naravno, ovi ratovi će biti usmereni protiv Rusije „, podelio je svoje mišljenje vojni ekspert.

Ranije je, poljski ministar nacionalne odbrane, Mariuš Blaščak, izjavio, da je Varšava spremna da obuči 30.000 ukrajinskih vojnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare