UŽIVO, PARTIZAN – C. OLIMPIJA: Naneli DOMINIRA! Crno-beli u prvoj četvrtini postigli više nego duplo više poena od rivala!

Košarkaši Partizana igraju protiv Cedevita Olimpije (19.30) prvu utakmicu polufinalne serije ABA lige.

Tok meča moći ćete da pratite uživo na Kurir sportu.

Partizan – Cedevita Olimpija 21:10

Druga četvrtina:

11. minut – 21:10 – Matković je zakucavanjem otvorio drugu deonicu, ali je Partizan potom vezao tri poena zahvaljujući slobodnom bacanju Egzuma i zakucavanjem Trifunovića, nakon kojeg je Miro Alilović tražio tajm-aut.

Prva četvrtina:

10. minut – 18:8 – Nastavio je Naneli da apsolutno dominira i najviše zahvaljujući njemu Partizan ima veliku prednost na kraju prve četvrtine.

Pored osam poena beka, pet je postigao Smailagić, a u strelce su se upisali još Panter i Egzum (dva poena) i Papapetru (jedan poen).

Sa druge strane, u prvoj četvrtini samo dva košarkaša gostujućeg tima su postizala poene, Dragić (šest poena) i Omić (dva poena).

6. minut – 11:6 – Smailagić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a odlično je raspoložen Naneli u ne preterano efikasnoj prvoj četvrtini.

4. minut – 8:6 – Smailagić i Naneli su se pobrinuli za brzi preokret crno-belih.

3. minut – 2:6 – Dva poena Pantera na jednoj, a čak šest Dragića na otvaranju utakmice.

Uoči meča:

Crno-beli imaju u logu favorita, međutim mečevi protiv Studentskog Centra u četvrtfinalu poslužiće ekipi Željka Obradovića kao pokazatelj da ni u jednom trenutku ne smeju da pomisle na opuštanje.

Tim iz Podgorice je, podsetimo, u prvoj utakmici pobedio Partizan u Beogradskoj Areni, a tri dana kasnije je bila blizu potpunog šoka i pobede na domaćem terenu. Crno-beli su „preživeli“ gostovanje Studentskom Centru, a potom su u majstorici pokazali da su značajno kvalitetniji tim i zasluženo su stigli do polufinalnog okršaja.

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je takođe odigrala tri četvrtfinalne utakmice, a rival joj je bio FMP.

Ekipa iz Ljubljane je pobedila prvi i treći meč kao domaćin, a u međuvremenu je poražena u Železniku u drugoj utakmici.

„Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović pre utakmice i dodao:

„Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare