SPREMITE KIŠOBRANE, OČEKUJE NAS OLUJA! Popodne novi obilni pljuskovi i nepogode sa gradom – Ovde preti opasnost od POPLAVA

I drugog dana vikenda nastavlja se veoma promenljivo vreme – u drugoj polovini dana nad Srbijom će se opet nadviti oblaci, biće kiše i grmljavine, a uveče i pljuskovi! Ono što je tek razočaravajuće jeste to što se ovakvo vreme nastavlja i početkom radne nedelje.

RHMZ Srbije izdao je upozorenje najavljujući moguće jake pljuskove uz napomenu da vodotokovi reka prete izlivanjem na pojedinim lokacijama.

Kako se navodi u saopštenju, na području Srbije se do kraja meseca i početkom juna očekuju pljuskovi i grmljavine koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i velikom dnevnom količinom padavina.

Za period od 25.maja do 1.juna izdato je upozorenje koje navodi da na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šabca vodostaji će biti iznad granica redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, UBu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gorenjem toku Zapadne Morave danas i sutra se očekuju vodostaji koji će biti u porastu sa prevazilaženjem upozoravajužih nivoa

U toku poslepodneva, a naročito pred kraj dana i tokom večeri u većem delu Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Nažalost, ponovo se ponegde očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. U tim predelima palo bi i preko 30 mm, lokalno i preko 50 mm kiše po kvadratnom metru, što bi dovelo do bujičnih poplava. 

S obzirom na to da će zbog padavina biti povećana relativna vlažnost vazduha, do kraja dana očekuje se i veoma sparno vreme.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare