PARTIZAN – C. OLIMPIJA: Slovenci ne znaju šta ih je snašlo! Naneli vodi crno-bele ka prvoj pobedi u polufinalu 

Košarkaši Partizana igraju protiv Cedevita Olimpije (19.30) prvu utakmicu polufinalne serije ABA lige.

Tok meča moći ćete da pratite uživo na Kurir sportu.

Partizan – Cedevita Olimpija 60:42

Treća četvrtina:

30. minut – 60:42 – Poentirao je Radović, a treća deonica je završena atraktivnim zakucavanjem Egzuma.

29. minut – 58:40 – Trojka Trifunovića vratila je Partizanu, do sada maksimalnih 18 poena razlike. Prethodno su do poena stigli Anđušić i Egzum.

28. minut – 51:39 – Čini se da bez većih problema Partizan održava visoku prednost. Naneli je došao do novih poena, a nakon što se u strelce upisao Lesor, Panter je pogodio svoju prvu trojku.

Ferel u trećoj deonici nosi Cedevita Olimpiju.

22. minut – 44:29 – Trojkom Murića je otvoreno drugo poluvreme. Odgovorio je Egzum svojim poenima na drugoj strani.

Druga četvrtina:

20. minut – 42:26 – Odlična igra Partizana, pre svega u odbrani, donela je i veliku prednost na poluvremenu. Naneli je u potpunosti dominirao sa 16 poena i bio je ubedljivo najbolje raspoloženi košarkaš oba tima.

19. minut – 42:24 – Po jedno slobodno bacanje podogili su Murić i Dragić, nakon čega je Naneli pogodio trojku, a odmah zatim Madar stigao do novih poena.

17. minut – 37:22 – Naneli je nastavio sa fenomenalnom partijom, a nakon trojke koju je pogodio uz prekršaj, izazvao je erupciju oduševljenja sa odlično popunjenih tribina.

Madar je pogodio oba slobodna bacanja.

15. minut – 30:17 – Nekoliko lošijih napada, a onda novi poeni Grka.

14. minut – 28:17 – Papapetru je bio precizan sa distance.

13. minut – 25:17 – Matković je poentirao uz prekršaj nakon čega je promašio bacanje, a Cedevita Olimpija iskoristila ofanzivni skok posle promašenog bacanja da postigne trojku. Precizan je bio Rebec.

Na drugoj strani je poentirao Egzum, a zatim uzvratio Alibegović.

12. minut – 23:10 – Posle kratke pauze Ledej je ukrao loptu nakon čega je pogodio dva šuta sa linije slobodnih bacanja.

11. minut – 21:10 – Matković je zakucavanjem otvorio drugu deonicu, ali je Partizan potom vezao tri poena zahvaljujući slobodnom bacanju Egzuma i zakucavanjem Trifunovića, nakon kojeg je Miro Alilović tražio tajm-aut.

Prva četvrtina:

10. minut – 18:8 – Nastavio je Naneli da apsolutno dominira i najviše zahvaljujući njemu Partizan ima veliku prednost na kraju prve četvrtine.

Pored osam poena beka, pet je postigao Smailagić, a u strelce su se upisali još Panter i Egzum (dva poena) i Papapetru (jedan poen).

Sa druge strane, u prvoj četvrtini samo dva košarkaša gostujućeg tima su postizala poene, Dragić (šest poena) i Omić (dva poena).

6. minut – 11:6 – Smailagić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a odlično je raspoložen Naneli u ne preterano efikasnoj prvoj četvrtini.

4. minut – 8:6 – Smailagić i Naneli su se pobrinuli za brzi preokret crno-belih.

3. minut – 2:6 – Dva poena Pantera na jednoj, a čak šest Dragića na otvaranju utakmice.

Uoči meča:

Crno-beli imaju u logu favorita, međutim mečevi protiv Studentskog Centra u četvrtfinalu poslužiće ekipi Željka Obradovića kao pokazatelj da ni u jednom trenutku ne smeju da pomisle na opuštanje.

Tim iz Podgorice je, podsetimo, u prvoj utakmici pobedio Partizan u Beogradskoj Areni, a tri dana kasnije je bila blizu potpunog šoka i pobede na domaćem terenu. Crno-beli su „preživeli“ gostovanje Studentskom Centru, a potom su u majstorici pokazali da su značajno kvalitetniji tim i zasluženo su stigli do polufinalnog okršaja.

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je takođe odigrala tri četvrtfinalne utakmice, a rival joj je bio FMP.

Ekipa iz Ljubljane je pobedila prvi i treći meč kao domaćin, a u međuvremenu je poražena u Železniku u drugoj utakmici.

„Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović pre utakmice i dodao:

„Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare