NIKOLIĆIMA IZ MLADENOVCA OLUJA UNIŠTILA KROV Snažan grad i vetar nosili crepove: „Užasno je, ne pamtim kad je bilo ovako“ 

Olujno nevreme praćeno gradom u dva naleta opustošilo je delove opštine Mladenovac. Gordana Nikolić iz Koraćičke banje kaže da je jaka kiša praćena gradom padala duže od pola sata dok je olujni vetar skidao crepove.

– Grad je padao sa kišom sigurno pola sata i bio je sitan, međutim sledećeg dana ponovo isti scenario, izuzetno jaka kiša, grad i plus vetar. Sa kuće nam je skinut crep, gomile leda su još uvek svuda po dvorištu ne može lako da se istopi, užasno, ne pamtim kad je bilo ovako – priča za Gordana Nikolić.

Pored materijalne štete Nikolići su pretrpeli štetu i na poljoprivrednim kulturama a kolika je proceniće u narednim danima kada obiđu svoje zasade, jer kako kažu poseduju više desetina hektara pod voćem i ratarskim kulturama.

Grad će padati i danas

– Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više – objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Na snazi je i narandžasti meteo-alarm koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare