(UŽIVO) SRBIJA – POLJSKA: GOOOL! Orlići izjednačili, Vukojević „PROBUŠIO“ golmana

SRBIJA – POLJSKA 1:1

TOK MEČA:

2. poluvreme

55. minut – Nova šansa za Srbiju… Šteta za odličnu sitaciju i promašaj Cvetkovića koji je loptu iz voleja poslao preko gola.

51. minut – GOOOL!

Vukojević je strelac izjednačujućeg gola! Petrović je šutirao, negov udarac nije bio dovoljno dobar, ali se lopta odbila do Veljka Vukojevića, koji je iz odlične pozicije šutirao snažno, tako da golman Poljske nije imao vremena da bolje odreaguje.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme

1. poluvreme

44. minut – Opasan napad Srbije: Vukojević je šutirao ka golu Poljaka, ali je pogodio spoljni deo mreže.

35. minut – Visok presing Poljaka zadaje ozbiljne probleme Srbiji. Neuspevaju Orlići da se oslobode pritiska. Poljska konkretnija na ovom meču.

25. minut – Sjajna intervencija Džodića! Poljaci ozbiljno prete u ovim momentima, odbrana Srbije je na ozbiljnim mukama u ovim momentima.

23. minut – Prilika za Srbiju. Zapretili su Orlići posle kontre. Matija Popović je šutirao, nažalost, bio je neprecizan. Lopta je otišla daleko iznad gola.

20. minut – Nižu se napadi Poljske… Orlići ne uspevaju da se oslobode pritiska.

13. minut – Ponovo prete Poljaci. Ćuk je uspeo da izblokira jedan pokušaj rivala.

12. minut – Dobro dodavanje za Cvetkovića u prazan prostor, ali oprezan je bio odbrambeni fudbaler Poljske.

10. minut – Sjajan prodor Popovića sa leve strane. Pokušao je da pronađe odlično postavljenog Maksimovića, al odbrana Poljske reaguje u poslednjem momentu. Samo aut za Srbiju…

4. minut – Šok! Poljska vodi protiv Srbije 0:1!Nakon intervencija golmana Džodića lopta se odbila do Kržizanovskog, koji je uspeo da je sprovede u mrežu.

SASTAVI TIMOVA:

SRBIJA: Džodić, Milosavljević, Simić, Đurić, Ćuk, Petrović, Alilović, Vukojević, Maksimović, Popović, Cvetković.

POLJSKA: Pjekutovski, Šala, Orlikovski, Križanovski, Kolanko, Boris, Šnaucer, Rejčik, Volski, Škocilas, Huras.

Osim plasmana polufinale, izabranici selektora Aleksandra Lukovića trijumfom nad Poljacima obezbedili bi i učešće na narednom Svetskom prvenstvu.

Nakon lošeg starta i ubedljivog poraza od Slovenije (2:4), Srbija je odigrala dve sjajne utakmice i obezbedila mesto u četvrtfinalu. Orlići su savladali Italiju (2:0), odigrali nerešeno sa moćnom Španijom (1:1) i zauzeli drugo mesto u grupi.

S druge strane, Poljska je u grupi sa domaćinom Mađarskom, Republikom Irskom i Velsom završila kao prva. Nakon dva ubedljiva trijumfa nad Mađarskom i Irskom, Poljaci su u utakmici koja nije imala rezultatski značaj doživeli poraz od Velsa.

Ukoliko savladaju Poljsku Orlići će u polufinalu Evropskog prvenstva odberiti snage sa boljim iz duela Nemača – Srbija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare