PREDSEDNIK DRŽAVE UPUTIO JASNU PORUKU NA NAJVEĆEM MITINGU U NOVIJOJ ISTORIJI SRBIJE! Dok sam živ, neće biti prelazne vlade! 

Cenim narod koji je izašao na proteste, to su pristojni i pošteni ljudi! One koje ne mogu da cenim jesu političari koji su zloupotrebili tragediju našeg naroda! Njima poručujem samo jednu stvar – pozivam vas na dijalog, ali nikakvih prelaznih vlada neće biti! Dok sam živ, to vam neću potpisati!

Ovo je poručio predsednik države Aleksandar Vučić u petak na skupu ‘Srbija nade’, na kojem je bilo čak 200.000 ljudi, pristiglih iz svih delova Srbije, ali i zemalja u regionu. Prema njegovim rečima, ovo je poslednji put da se narodu obraća kao predsednik SNS, a već za Vidovdan počinje formiranje pokreta za Srbiju. 

Minut ćutanja

Vučić je na samom početku svog govora zamolio sve okupljene da minutom ćutanja odaju počast žrtvama masakra u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i Mladenovcu.

– Pre bilo kakve reči, kao i svih prethodnih dana, mora da bude ćutanje. Za svu decu iz ‘Ribnikara’, njihovog čuvara Dragana, za svu decu iz Mladenovca… Molim vas da pognemo glave, spustimo zastave i minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima – rekao je Vučić.
Šef države je potom istakao da se sada postavlja pitanje čemu ćemo da učimo našu decu.

– Možda najvažnije pitanje koje se postavilo posle 4. maja jeste čemu smo učili našu decu. Da li ćemo da ih učimo istim pravima za sve ili većim pravima za nekoga? Da li će sutra jedni da budu elita, a drugi sendvičari? Da li će jedni biti uzvišeni, a drugi uniženi? Hoće li na ulici da se međusobno vrebaju ili će umeti da se osmehnu i normalno jave? To su pitanja za nas o kojima retko govorimo. Mi želimo pristojnu Srbiju – istakao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, u petak se dogodila do sada najveća kriza na Kosovu i Metohiji, jer je Priština čekala baš petak, kada je značajan broj muškaraca došao u Beograd, da napadne četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije. 

– Nismo imali veću krizu. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte. Osudili su ovaj napad tek kada su Albanci sve završili. Ponavljam, nismo imali težu krizu u pokrajini. Zasedaće Savet za nacionalnu bezbednost, a plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Pred nama je težak period, oko Kosova i Metohije je verovatno najteža situacija. Hoću da znate da mi nemamo kud, pritisli su nas svim lažima sa svih strana, pritisnuti smo uza zid, nemamo kud već da branimo našu zemlju. Boriću se svaki sekund za mir, koji mora da traje što je duže moguće. Ali prvi sekund napada na Srbe na severu KiM Srbija neće mirno gledati. Hoćete da proterujete Srbe?! E, pa ne može! – poručio je Vučić.

Govoreći o takozvanim ‘protestima protiv nasilja’, predsednik države je rekao da je većina ljudi koji u njima učestvuje pošten i častan narod koji on ceni.

– One koje ne mogu da cenim jesu političari koji su zloupotrebili tragediju našeg naroda! Ja im poručujem jednu stvar: pozivam vas na dijalog na razgovor, ali prelaznih vlada neće biti! Dok sam živ, to vam neću potpisati! Nema nikakvih razgovora o tome! Zato lepo da se zahvalite što smo ukinuli rijalitije, što smo uveli mere i da kažete šta bismo mogli još da uradimo… – istakao je Vučić, dodajući da Srbijom mogu da upravljaju samo građani naše zemlje:

– Ovom zemljom ne upravlja niko sa strane, već isključivo građani. Videli smo prethodnih dana napade i na Srpsku pravoslavnu crkvu, to ne sme da se dešava. Moramo tome da stanemo na kraj i da se tome suprotstavimo.

Biće još fabrika

Šef države je istakao da je ovo poslednji put da se narodu obraća kao predsednik SNS, jer će već danas (subota) neko drugi preuzeti to mesto.

– Već za Vidovdan krećemo u formiranje pokreta za Srbiju. Ja znam da to bez SNS ne može. Toliko sam srećan kada vidim koliko vas je ovde. Zahvalan sam vam, pošto verovatno nikada neću govoriti pred ovolikim brojem ljudi. Da ne brinete, ne idem ja nigde, otvaraćemo nove fabrike, povećavaćemo plate i penzije. Hoću da se zahvalim i svojoj porodici, svašta su trpeli ovih 11 godina. Trpeli ste i vi, postali smo sendvičari, botovi, neko vas je navodno naterao da dođete… Vas koji stojite ovde na kiši, sram ih bilo. Vi ste narod i jedno veliko hvala svima. Ovaj veličanstveni skup nije ni protiv koga. Mi se skupljamo zbog ljubavi prema Srbiji. Hvala i svima koji ste došli iz Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije… Naš je posao da moramo da zapamtimo da smo mi jedan narod i da nikada niko neće moći da nas slomi. Nastavite da pobeđujete za dobro Srbije, zbog budućnosti Srbije. Ne mogu da vam opišem koliko vas volim, ovakvu podršku niko nije imao. Beskrajno vas volim, neka živi Srbija! – zaključio je Vučić. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare