„BILA JE MRŠAVA I DRŽALA DIJETU“ Sugrađanka se seća Emine Jahović iz školskih dana: „Išla je u odeljenje sa najlepšim devojkama“

Grad u kom se ukrštaju istok i zapad, religija i kultura, tradicija i moderno je Novi Pazar, rodni grad pop pevačice Emine Jahović u kom je pamte još kao devojčicu koja je, kako kažu, uvek bila drugačija.

Ekipa emisije „Metar moga sela“ koja se emituje samo na Bic televiziji, subotom u 16 sati, na MTS kanalu 115, u Novom Pazaru je od sugrađana i komšija saznala detalje iz života Emine Jahović koji nisu bili poznati javnosi.

– Sve što bih u jednoj rečenici mogla da kažem je: svetska a naša! Emina je svetska a naša i zaista svi smo ponosni na Eminu. Mi Novopazarci je najbolje znamo. Pre svega, Emina je jedan dobar čovek, jedan dobar drug. Emina je toliko uspeha postigla, a ostala je prizemna. Ona i kada je u Novom Pazaru moći ćete slobodno da je vidite da šeta gradom sa svojim prijateljima, drugaricama, da sedi u kafiću slobodno bez neke velike pompe. Što bismo mi ovde rekli, dostigla je neki uspeh pa je dižoglava, ma ne Emina nam je stvarno jedan veliki ponos. Uspela je. To je jedna stvar kojom se ponosimo i negde provlačimo želju da se još više mladih, ne samo u muzici, ostvari na tim poljima jer tako će društvo da bude bolje – kaže pred kamerama Blic televizije Eminina sugrađanka i nekadašnja koleginica.

Pre nego što je postala poznata kao pevačica Eminu sugrađani pamte kao TV lice. Sa nepunih 18 godina je radila na lokalnoj televiziji.

– Emina je radila jednu omladinsku emisiju, kao lepa i vragolasta devojčica, a veoma pametna, da ti kažem. Radila je super te omladinske emisije i privlačila je pažnju svojim izgledom, svojim glasom i sadržajima koje je sama umela da napravi i osmisli tu emisiju. Pevušila je ona nama onako, ali se niko nije nadao da će sad Emina da postane to što jeste – kaže bivša koleginica i dodaje:

– Mnogo je teško biti jaka i samostalna žena, Emina je pre svega borac, ali pre nego li je borac, ona je dobar organizator, ona je umela da organizuje svaki svoj postupak, dan i minut u životu, zato je tu gde jeste.

Druga sugrađanka je takođe ponosna na Eminu i samo nam je kratko rekla:

Bila je i u Beogradu, bila je i ovde, i u Istanbulu, i još uvek je tamo, ogovarali je, optuživali, osuđivali, ona je ostala svoja – kaže sugrađanka.

Jedna od sugrađanki koju smo sreli u Novom Pazaru seća se pevačice iz mlađih dana, kada su zajedno išle u školu, putovale…

– Jedan je od dobrih reprezenata Novog Pazara, uvek sa ponosom ističe odakle je. Ona to nikada nije zaboravila i koliko sam ja primetila kad god dođe u Novi Pazar viđa se sa drugarima iz detinjstva, odnosno sa drugaricama – kaže sugrađanka i nastavlja:

– Moram da kažem, pošto je Emina godinu dana mlađa od mene, sećam se tog odeljenja u koje je ona išla da je to bilo odeljenje sa najlepšim devojkama sigurno u gimnaziji, možd asvih vremena. Sve su bile jako lepe, jako pametne, ona je možda najuspešnija, ali i ostale su takođe uspele u svojim životima.

Manji je ranije bio grad, nekako smo se svi manje više znali. Emina je bila normalna, kao i sve druge devojke. Znam da je oduvek volela da peva, da je bila mršava i da je uvek držala dijetu. Sećam se i kada smo putovale zajedno autobusom u Beograd dok smo studirale da je uvek pričala kako može samo da jede banane, kako je na dijeti, da voli dobro da izgleda i da joj je to jako, jako bitno.

Sugrađanka je ponosna na Eminin uspeh i smatra da je većina njih u Novom Pazaru ponosna na pevačicu.

– Pravi Novopazarci i oni koji su uspešni u životu su ponosni na nju i žele joj da još više eto uspe i čini mi se da bi voleli da se pojavi još neko kao Emina i pronese slavu Novog Pazara širom sveta – kaže sugrađanka.

Emisiju „Metar moga sela“ pratite subotom u 16 sati samo na Blic televiziji na MTS kanalu 115. Ukoliko propustite emisiju, reprizu možete gledati u ponedeljak u 11.30 sati.

Gde gledati Blic TV

Blic TV je dostupan na svim platformama i aplikacijama MTS i IRIS TV u Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

SRBIJA:

– IRIS kablovski paket na kanalu 115

– Supernova kablovski paket na kanalu 15

– m:SAT satelitski program na kanalu 15

– Yettel – Hipernet TV na broju 9

– Orion Telekom na programu 27

– SAT-TRAKT/ST kablovski paket na kanalu 17

Bosna i Hercegovina:

– m:tel IPTV paket na kanalu 15

– Supernova i Logosoft na kanalu 14

– m:SAT u Republici Srpskoj na kanalu 7

– m:SAT u Federaciji na kanalu 14

– aplikacija ON TV kanal 10

Crna Gora:

– kablovski paket na kanalu 26

– m:SAT na kanalu 27

Za sve korisnike koji nemaju navedene pakete program je dostupan na aplikaciji Iris Go i Arena Cloud koje možete zakupiti bez ugovrone obaveze, kao i na KLIK TV.

U zavisnosti od modela vašeg set up boksa, ako ne vidite Blic TV na kanalu koji je na Vašoj platformi, pozovite broj 0800100100 Telekom call centar ili možete da isključite vaš uređaj iz struje na 60 sekundi i nakon toga ponovo uključite.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare