UŽIVO POČEO SKUP „SRBIJA NADE“: Ogroman broj građana u centru Beograda! Svi prilazi centru zakrčeni

Na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu počeo je skup „Srbija nade“.

Više hiljada građana iz gotovo svih delova Srbije došli su danas u Beograd kako bi pružili podršku predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću, a kako je ranije najavljeno predsednik će se obratiti građanima i izneti pred njih plan za budućnost.

Osim predsednika na skupu će govoriti i šef diplomatije Ivica Dačić, predsednik RS Milorad Dodik, šeg mađarske diplomatije Peter Sijarto, lider crnogorskog DNP Milan Knežević.

Ivica Dačić se obratio na skupu

– Kada sam počeo da se bavim politikom, nisam mogao verovati a ću govoriti na skupu protiv nasilja. Nema čoveka kojeg nije pogodila ova tragedija. Nije ni prošlo ni 40 dana, minut ćutanja je malo da sva tuga stane, zato je veoma važno da pokažemo poštovanje prema žrtvama i da saučestvujemo u bolu koji nas je pogodio i da podržimo ono što je predsednik rekao – da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji. Kada je teško uvek pokažemo svoje najbolje osobine. Pet stotina godina smo bili pod Turcima, polovina muškog stanovništva je stradala u ratovima, otimanje KiM, sankcije. 

19.27 – Okupljenima se obratio glumac Laza Ristovski

Ristovski je na početku svog obraćanja istakao da nije Srbija samo Beograd, kao i da je ovaj miting potreban kao miting dobre volje.

– Ovaj miting je bio potreban da svi vide da postoji Srbija van Beograda. Civilizacijski nivo se ne održava mržnjom, psovkama i pretnjama. Ja nemam kad niti želim ikoga da mrzim. Praštam, jer je to lakše nego mrzeti. Jer znam da iza mene stoji moje glumačko delo. Ja sam kao glumac obišao ceo svet sa svojim filmovima, ali nikada nisam bio ničiji osim vaš, vaš koji ste danas ovde i koji ćete biti sutra tu. Ja sam narodni glumac. Ja sma graditlj a ne rušitelj.

19.15 – Počeo skup „Srbija nade“, prestonicom se ori Himna Srbije

Nakon intonirane himne, svoju životnu priču sa nacijom podelila je Mina Mijailović, majka ratnica, majka čija je svakodnevnica teška, ali je ljubav, snaga i upornost jača.

– Ja sam Mina Mijailović i ovde sam da podelim svoje iskustvo. Dragi ljudi, poštovani predsedniče, ovde sam da bih sa vama podelila svoje lično iskustvo. Srećni su roditelji koji ne znaju kako izgleda briga o bolesnom detetu. Ne mislim na prehladu, nego na teške bolesti. Sa jednom takvom dijagnozom mog deteta sam se ja susrela. Retka bolest je za većinu statistika, za naš je to svakodnevica i život – kazala je ona.

Mijailovićeva je istakla da na kraju svakog teškog dana mora imati nadu, da nastavi bolje i hrabrije.

– Na kraju svakog dana moraš imati nadu, ostati motivisan, da istrajavaš i ne odustaješ i nikada ne odustaješ pred preprekama, ma kakve bile. Svaka je majka ratnica na svoj način.

– Da nikada ne ustukneš pred preprekama kakve god bile. Kako se oseća kada dete dobije neku retku dijagnozu, i mora da ga leči u inostranstvu? Reći ću vam samo da je svaka majka ratnica. Priznajem, nisam očekivala pomoć države, mogli smo samo da sanjamo pre 10 godina lečenje u inostranstvu. Zavedena pričama, počela sam sama da skupljam novac, ali sam ubrzo pronašla pravi put – kazala je ona.

Mina Mijailović rekla je ona da su institucije pomogle da ostvari prava za svoje dete.

– Svaki naš uloženi trud, prvenstveno nas kao roditelja, vodi nas ka uspehu. Ako želimo da idemo napred, moramo da verujemo u sebe, našu decu i našu Srbiju. Da budemo ujedinjeni za njihovu budućnost. Ponosna sam što danas šaljemo sliku zajedništva, sloge i podrške. Naša deca su naš motiv da porušimo sve statitstike i pobedimo svaki životni izazov. Nismo sami, Srbija je uz nas.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare