PREMIJERKA BRNABIĆ U SKUPŠTINI: Opozicija deli građane po tome ko na kom skupu učestvuje, ja ne 

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas građane da budu prisutni i na skupu koji organizuje deo proevropske opozicije „Srbija protiv nasilja“, koji se održava u subotu, kao i na skupu „Srbija nade“ u petak u Beogradu, koji organizuje Srpska napredna stranka (SNS).

Brnabić je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o bezbednosnoj situaciji, rekla da ne deli građane po tome ko na kom skupu učestvuje, i da vlast stoji „sa pruženom rukom“, što se pokazalo, kako je navela, kada su poslanici vlasti glasali za dnevni red koji je predložila opozicija.

Ona je rekla da opozicija deli ljude u Srbiji, što, kako je navela ona ne čini, po onome na kom skupu učestvuju.

„Rekli su da ljude trpamo u pokretne torove. Sve te ljude ste nazvali ovcama. Dok opozicija misli da su oni robovi, potčinjeni, zarobljeni, ovce, sendvičari, ljudi neće glasati za vas, zato što to mislite o vašem narodu“, rekla je Brnabić.

Brnabić je upitala pripadnike opozicije zašto su učesnici mitinga SNS „sendvičari“, a učesnici protesta opozicije su „divni“. „Očekivala sam da tokom sednice čujem nešto o konkretnim merama, kako da se borimo protiv nasilja. Slovom i brojem, osim četiri narodna poslanika opozicije, niko drugi iz opozicije nije govorio ni o jednoj jedinoj meri“, kazala je Brnabić.

Njenim izlaganjem zaključen je pretres o prvoj tački posebne sednice Skupštine Srbije, o bezbednosti u Srbiji nakon dva masovna ubistva, u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je početkom maja ubijeno 18 osoba.

U nastavku sednice poslanici raspravljaju o izveštaju o Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare