POMEN STRADALIMA U DVA MASAKRA… Hiljade građana predvodi patrijarh Porfirije, na čelu kolone kivot vladike Nikolaja

Spasovdanska litija krenula je od Vaznesenjske crkve ka hramu Svetog Save


Patrijarh srpski Porfirije na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina služio je pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja.

Iako je počeo jak pljusak u tom trenutku, to nije omelo vernike i ostale učesnike litije da se pomole za stradale, dok je pljuštala kiša.

Veliki broj građana u centru Beograda učestvuje u Spasovdanskoj litiji. Među njima je mnogo mladih ljudi, ali i porodica sa decom.

Ljudi komentarišu da sve izgleda kao da je svaka osoba u gradu došla.

– Vrlo je važno da se danas okupimo, ne samo da pokažemo ljubav i poštovanje prema crkvi i veri, već i da odamo počast stradaloj deci. To je užas koji je zavio Srbiju u crno i ovo treba da nam bude velika lekcija – rekla nam je jedna od mladih učesnica litije.

Građani su pred početak litije rekli da je veoma važno i značajno što su u ovom trenutku u Beograd stigle mošti svetog vladike Nikolaja, koje su simbol pomirenja, mira i ljubavi.

Stariji gospodin koji je došao na litiju rekao je za Tanjug da čestita svim Beograđanima slavu i poželeo je da se danas svi zajedno okupe, kako bi svi bili složni i živeli u miru i ljubavi. Ispred crkve se okupio i veliki broj mladih koji su poželeli svima srećnu slavu i istakli da je porodica u ovim vremenima najznačajnija za opstanak i da je veoma važno da negujemo porodične vrednosti.

Jedna Beograđanka je izjavila da joj je velika čast što će mošti svetog vladike Nikolaja biti na čelu kolone i što će biti u Beogradu sve do nedelje, kako bi građani mogli da se pomole.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare