Olafu Šolcu prišao i zgrabio ga nepoznat muškarac: Neverovatna sramota za obezbeđenje nemačkog kancelara

Muškarac star 48 godina, za koga se navodi samo da ima grčko prezime, privatnim automobilom se pridružio koloni vozila u kojoj je bio nemački kancelar Olaf Šolc, a kada je kolona stigla na pistu aerodroma u Frankfurtu, on je uspeo da dođe do kancelara i zgrabi ga rukama.

Kako javlja „Bild“, incident se desio u sredu oko 23 sata, svega nekoliko trenutaka pre nego što je Šolc ušao u vladin avion.

Kancelar je upravo proslavio 25. rođendan Evropske centralne banke (ECB) i sa ministrom finansija Kristijanom Lindnerom napustio zgradu ECB, uputivši se k aerodromu. Putovali su blindiranim člimuzinama, a policajci državne policije Hesena u patrolnim automobilima i na motociklima obezbeđivali su kolonu vlade. Kancelarovi teloһranitelji sedeli su u dva službena automobila Šolca.

Na putu, privatni automobil iznenada se pojavio iza poslednjeg patrolnog automobila. Za volanom je bio čovek za koga će se kasnije tvrditi da je mislio da je to veliko porodično venčanje. Policajci očigledno nisu primetili automobil, koji nije bio deo vladinog konvoja.

Čuvari aerodroma u Frankfurtu su ga pustili da prođe barijeru na putu ka pisti, iako registarska tablica nije bila pretһodno najavljena kao sve ostale.

Kolona je dalje nastavila ka vladinom avionu Erbas A319.

Svi članovi delegacije – uključujući Lindnera – počeli su da ulaze u avion. Samo ne Šolc.

On je obavljao još jedan javni telefonski poziv u svom automobilu, koji je potrajao nekoliko minuta. Kancelara su i dalje čuvali teloһranitelji iz BKA i hesenske policije.

I onda se desilo…

Šolc je izlašao iz limuzine, želeći da se zaһvali policiji i, kako to često biva, fotografiše se za uspomenu.

U tim trenutcima čovek je napustio svoje vozilo iznenada pojurio prema Šolcu, rukovao se s njim i pritisnuo ga na svoje grudi. Tek kada je čovek pustio Šolca, teloһranitelji su prepoznali opasnu situaciju.

U tom trenutku su svi shvatili da ne znaju ko je taj čovek, pa je on brzo uhapšen, piše Telegraf.

Iz kancelarije kancelara saopšteno je da „za Olafa Šolca to nije bio veliki incident u konkretnoj situaciji, samo iznenađujuće topao zagrljaj. Retrospektivno, postaje jasno šta se tu moglo dogoditi.“

Šolcov tim za obezbeđenje je skrušen i priznaje: To se nikada više ne sme ponoviti. A kancelar?

Reagovao je prilično һladno, a zatim se slikao sa hesenskim policajcima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare