NAJMANJE 50 SVEDOKA O MASAKRU U MLADENOVCU Počela saslušanja četiri grupe svedoka zločina Uroša Blažića, tužilaštvo dalo rok od 30 dana za njegovo PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE

Najmanje 50 svedoka biće saslušano u slučaju istrage Uroša Blažića (21), masovnog ubice iz Mladenovca koji je, kako se sumnja, ubio osam meštana sela Dubona i Malo Orašje i ranio 15, saznaje „Blic“.

Prema informacijama Blica, danas su počela saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a izjave će dati četiri grupe svedoka: očevici nezapamćene tragedije, povređeni odmah nakon što budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno pre stravičnog masakra.

Masovnog ubicu veštačiće najmanje 5 psihijatara

Paralelno sa tim, tužilaštvo je dalo rok veštacima, odnosno, psihijatrima da u narednih 30 dana obave veštačenje ubice i njihov nalaz dostave tužilaštvu.

Prema našim saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde će ga psihijatrijski veštačiti komisija veštaka od najmanje tri psihijatra, a najviše pet.

Kako smo ranije objavili, izdato je više naredbi za veštačenje bioloških tragova pronađenih na licu mesta.

Takođe, u toku je i sledi obavljanje značajnog broja drugih veštačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Kako smo već objavili, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga meštani „ismevali“.

– Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene – ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je „kriminalac“. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare