MEĐEDOVIĆ NAPRAVIO ČUDO U PARIZU! Od 0:6 do plasmana na Rolan Garos! 

Srpski teniser Hamad Međedović izborio je plasman u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u Parizu u poslednjem kolu kvalifikacija pobedio Holanđanina Jespera de Jonga 0:6, 6:2, 6:2.

Međedović je 168. teniser sveta, dok je De Jong 195. na ATP listi, a naš teniser je posao završio za jedan sat i 43 minuta, prenosi Informer.

Međedović je plasmanom u glavni žreb Otvorenog prvenstva Francuske ostvario najveći uspeh u karijeri.

De Jong je dobio prvi set bez izgubljenog gema. Naš teniser je počišćen sa 6:0 za 23 minuta. Ali, usledila je ekspresna reakcija. Drugi set je počeo brejkom, a zatim je u završnici seta još jednom osvojio servis rivala i sa 6:2 poravnao rezultat.

U trećem setu su  oba igrača osvojila svoj servis gem. Onda je Hamad došao do tri brejk lopte i iskoristio treću. U sedmom gemu je napravio dvostruki brejk, a onda sigurnim servisima stigao do rezultata karijere. Srpski teniser će po završetku svih kvalifikacionih mečeva saznati ime protivnika u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

Međedović će biti šesti srpski teniser u glavnom žrebu Rolan Garosa posle Novaka Đokovića, Miomira Kecmanović, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea i Dušana Lajovića. Rolan Garos će biti odigran od 28. maja do 11. juna.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare