UHAPŠEN ODBEGLI PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA: Srđo Jurišević priveden zbog ubistva škaljarca Nikole Stanišića

Odbegli pripadnik kavačkog klana Srđo Jurišević uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu u škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu.

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da je Jurišević uhapšen na Kosovu i Metohiji, posle višemesečne intezivne i kontinuirane razmene operativnih podataka: „sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage“, prenosi Kurir.

„On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom. S. J. je u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je lišen slobode po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela teško ubistvo“, saopštili su iz policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića.

„On je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N. S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog dela nakon što je N. S. lišen života“, kažu iz UP.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare