„SNIMAK NAS JE POTRESAO, PRVI PUT SE SUSREĆEMO S TIM“: Gurnule devojčicu niz stepenice u beogradskoj školi, OGLASIO SE NJEN OTAC

Otac učenice šestog razreda jedne osnovne škole u Mirijevu, koja je u toj ustanovi pretrpela nasilje, rekao je da se njegova porodica prvi put susreće sa ovako nečim.

Otac se oglasio nakon što je u javnost procurio snimak na kojem se vidi kako njegovu ćerku na odmoru usred škole niz stepenice gura njena vršnjakinja. Pre toga je ponižava i gura celim hodnikom punim dece.

Na snimku se vidi kako je devojčica, koja je izvršila nasilje, ide hodnikom škole za učenicom, govori joj: „Ti stvarno misliš da ja to ne mogu da uradim“, prati je do stepenica, usput jednom udara, a zatim je gura niz stepenice.

„Moja ćerka ranije nije trpela nasilje i ovo je prvi put da se susrećemo sa tim. Maltretiranje koje se vidi na snimku, moja ćerka je pretrpela u petak. Supruga i ja smo za to saznali u nedelju, tada smo i videli ovaj stravičan snimak. Najoštrije sam osudio nasilnicu, ali i taj postupak devojčice koja je to sve vreme snimala“, priča otac ove devojčice.

POGLEDAJTE VIDEO OVDE

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ Pavle Savić u Beogradu

Prema njegovim rečima, njegova ćerka ide u odeljenje sa nasilnicom i devojčicom koja je snimala sve to.

„Stvarno nisam ni čuo da su ta deca problematična. Sve se to desilo zbog neke njihove rasprave u toku časa, a nastavilo se na odmoru. Nadam se da će kompletno cela škola stati na put nasilnicima“, kaže otac.

Ističe i da je prezadovoljan brzom reakcijom škole, kao i merama koje stupaju na snagu nakon nemilog događaja.

„Svi roditelji bili su potreseni tim snimkom. Direktor škole je odmah reagovao, uvedene su određene sankcije. On je izneo problem javno, bez prikrivanja. Đacima je zabranjeno da nose telefone u školu, a posebno su i kažnjene nasilnica i devojčica koja je snimala nasilje. Njih dve dobile su meru pojačanog nadzora, odnosno, rad sa roditeljima, psihologom i pedagogom“, priča otac devojčice koja je pretrpela nasilje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare