OBORITI VLAST ŠETNJOM ISTO JE KAO I OČEKIVATI DA HRAST PADNE KADA NA NJEGA SLETI BUMBAR! Rstić podržao predsednika Vučića 

Radoica Rstić, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Valjeva, pružio je punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pozvao građane da u petak 26. maja dođu na veličanstveni patriotski skup, najveći u modernoj istoriji naše zemlje.

Saopštenje Rstića prenosimo u celosti:

„Svi opozicioni protesti karakteristični su po tome što razlaz uvek počinje rečima: „Ne razilazite se, ostajemo ovde do ispunjenja zahteva“. Bio sam apsolutno u pravu kada sam iskazao rezervisanost prema cirkusu najavljenom za petak 19. maj. Za iole ozbiljniji atak na vlast neophodan je bolji ljudski materijal, bolje vođstvo i što je najvažnije, mora postojati jasna ideologija. Bez toga, sve se vrlo brzo pretvori u jeftini performans koji osim iracionalne ljubavi prema Ćuti, Zelenoviću, Milivojeviću ili nekoj apstraktnoj pravičnosti ništa konkretno ne nudi. Uveren sam da je dobar deo građana koji su prethodnih dvadeset godina šetali po raznim protestima za razne ciljeve, odmah znao kako će se prošlonedeljna snobovska žurka na Gazeli završiti. Čim su se među njih ušunjali „šampioni opozicije“: Đilas, Savo Manojlović i ostali, fijasko je bio neminovan. „Đe god su oni bili, svud su poginuli“.

Budući da su vođe tzv. protesta danima unazad skakale na kičmu Aleksandru Vučiću i pojedinim ministrima da preuzmu odgovornost za nedavne masakre u Srbiji, interesantno je videti kako će i na koji način oni sada preuzeti odgovornost za neuspele majske proteste. Da li će se možda povući sa mesta poslanika, opozicionara, „šampiona slobode i pravde“? Naravno da neće. Već sutra će ponovo organizovati neke nove neorganizovane i neuspešne proteste računajući na političku nezrelost i dečiju naivnost svojih pristalica. Lideri koje su beogradski šetači voljno ili nevoljno sebi natovarili na grbaču, očigledno nisu znali šta da rade sa masom od tek deset hiljada ljudi. U prazne pamflete i bezpojmovne parole kojima mašu, najmanje veruju upravo reciklirani politikanti nekadašnjeg DOS-ovog režima. Fraze koje osmišljavaju i štancuju po potrebi, namenjene su isključivo lobotomiranoj srbijanskoj manjini ubeđenoj, valjda, da svet oko sebe shvata neuporedivo bolje od većine svojih sunarodnika. Umišljenim srpskim robespjerima koji su odavno „na aparatima“, potpuno je jasno da od smene vlasti nema ništa. Za njih su jalove svetkovine na ulicama prestonice samo još jedna nova prilika da se konačno ustoliče kao borci za nekakvu „kosmičku slobodu i pravdu“?! To što je „drugosrbijanska“ intelektualna elita u međuvremenu poverovala da je „5. oktobar“ zaista bio nekakvo buđenje naroda, a ne instalirana politička agenda Zapada u koju je upumpano par stotina miliona evra, problem je njihovog lakovernog biračkog tela. Oboriti vlast šetnjom isto je kao i očekivati da hrast padne kada na njega sleti bumbar. Zato i pozivam sve slobodnomisleće građane Valjeva da se priključe našoj zajedničkoj politici jedinstva, politici borbe za bolje sutra, za jaču, lepšu i prosperitetnu Srbiju. Pođimo zajedno na veličanstveni patriotski skup, najveći skup u modernoj istoriji Srbije koji će biti održan u petak 26. maja ispred Narodne skupštine. Dajmo čvrstu i bezrezervnu podršku jedinom pravom političkom vizionaru i državniku na prostoru Zapadnog Balkana, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare