„BLAGOSLOVENI SMO DA HODAMO SA SVETIM NIKOLAJEM NA SPASOVDANSKOJ LITIJI“ Vladika Petar: Njegove mošti biće sutra u Beogradu

Beograd sutra obeležava svoju krsnu slavu – Spasovdan tokom koje će se održati tradicionalna spasovdanska litija.

Svojevrsnu posebnost ovogodišnjoj litiji daće Svete mošti Svetog Nikolaja srpskog, koje danas popodne stižu u Beograd iz manastira Lelić.

Više detalja o ovom događaju izuzetno značajnom za srpski narod, ali i samoj spasovdanskoj litiji, otkrio nam je vladika Petar, vikarni episkop srpskog patrijarha Porfirija, sa kojim je razgovarala novinarka Kurir TV Kristina Džoković.

– Sveti vladika Nikolaj jeste jedan od najvoljenijih svetitelja u našem narodu i najveći živi misionar. Namerno kažem živi jer u bogu su svi živi. Ono što je za zemaljskog života uradio za naš rod i crkvu je toliko veliko da se na tome blagodetno grejemo. Njegove mošti biće donete iz manastira Lelić kod Valjeva, kao svetitelj blagosilja i isceljuje nap narpd. Ove godine Spasovdanska litija biće blgoslovena na poseban način jer će svi koji u litiji budu učestvovali imaće priluku da hodaju zajedno sa svetim vladikom Nikolajem – rekao je vladika Petar, prekosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare