ZA BEOGRAĐANE BESPLATNO KUPANJE NA GRADSKIM BAZENIMA: Mnogi su zbog ovog još u neverici, a evo kako do kartice za bazen 

Do sada su đaci mogli sredom da idu besplatno na otvorene bazene u Beogradu, a od ovog leta će, prema najavama gradonačelnika Aleksandra Šapića, svi moći bez naknade da koriste gradska kupališta.

Mnogi od građana su još u neverici. Kako do besplatnog ulaska?

Mnogi Beograđani još nisu uvereni da će bazeni biti besplatni za sve, svakog dana, bar sudeći prema anketi RTS-a.

“Ne znam kako je to izvodljivo ako svi ljudi krenu u isto vreme na bazen, ali pretpostavljam da će neki dani biti besplatni, a neki za one koji mogu da plate“, kaže jedna Beograđanka.

To je dobra ideja, ali nema od toga ništa, kaže njena sugrađanka.

“Čula sam samo da treba da se ode do opštine i da treba da se ponese zdravstvena knjižica od deteta i ne znam dalje, moram da odem pa da vidim“, rekla je jedna od anketiranih.

Za odrasle lična karta, za decu zdravstvena kartica

Sezonske karte za bazene mogu se dobiti u bilo kojoj opštini. Za odrasle je potrebna važeća lična karta sa prebivalištem u Beogradu, a za decu zdravstvena kartica.

„Mnoge stvari nisu mogli da veruju, ali sad se vraćam na onaj početak te socijalne politike, brige o ljudima, mislim da je ova priča sa bazenima izuzetno važna u vremenima kada su i deca, a i odrasli značajno zapostavili svoju fizičku aktivnost, kada da biste se organizovali da nešto uradite, treba ozbiljna organizacija u kući, a onda još treba dodatno i da platite“, rekao je Šapić.

U budžetu Grada već je izdvojen novac za ovu namenu.

„Dogovorili smo se sa bazenima, s obzirom na to da će oni imati jedan aparat kroz koji će, znači svaka kartica ima svoj bar kod, kad dođete ona se provuče, registruje se ulazak, na kraju sezone kada podvučemo liniju koliki broj posetilaca je bio i koristio našu karticu za bazen u toj vrednosti ćemo svim bazenima da platimo“, naveo je Šapić.

Besplatan ulaz biće na devet gradskih bazena, uključujujući i one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu. Do sada je karticu preuzelo nekoliko hiljada građana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare