PREDNOST ZA DRUGI KRUG: Erdoganu vetar u leđa, podržao ga Sinan Ogan

Uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Turskoj, koji će biti održani u nedelju, 28. maja, aktuelni šef države Redžep Tajip Erdogan dobio je snažan vetar u leđa!

Naime, njega je podržao trećeplasirani iz prvog kruga – Sinan Organ. Podsećamo, Erdogan je u prvom krugu osvojio 49,5 odsto glasova, dok je njegov protivnik Kemal Kiličdaroglu osvojio 44,9 odsto. Ogan je tada dobio 5,17 odsto i sad je pozvao svoje pristalice da podrže Ergodana:

– Objavljujem da ćemo u drugom krugu podržati kandidata Narodnog saveza, gospodina Redžepa Tajipa Erdogana. Nacionalna alijansa Kiličdaroglua nije nas uverila u bolju budućnost, a odluka da se podrži Erdogan temelji se na neprestanoj borbi protiv terorizma – rekao je on, prenosi Kurir.

Sinan Ogan je nacionalistički tvrdolinijaš koji pre predizborne kampanje nije bio poznat široj javnosti. Bio je kandidat desničarske koalicije predvođene Strankom pobede, poznatoj po svom antiimigrantskom stavu u Turskoj, koja ima najviše izbeglica u svetu.

Analitičari tvrde da će podrška nacionalističkog predsedničkog kandidata koristiti Erdoganu, ali istovremeno će podeliti Oganove pristalice.

Reagujući na Oganovu odluku, Kiličdaroglu je poručio da je sada potpuno jasno „ko se priklonio onima koji rasprodaju ovu divnu zemlju“.

– Dolazimo da spasemo Tursku od terorizma i migranata, izbori su referendum. Neka se niko ne zavarava. Pozivam mlade, a naročito osam miliona onih koji nisu glasali u prvom krugu, da izađu na glasanje – poručio je Kiličdaroglu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare