Požar u Domu za stara lica u Zenici: Evakuisano 75 lica, nema teško povređenih

U Domu za stara i iznemogla lica u Zenici noćas je izbio požar tokom kojeg je evakuisano 75 osoba.

Evakuacija korisnika Doma je završena u toku protekle noći. Svi su sigurno izmešteni u alternativne ustanove dok njihova ustanova ne bude spremna za ponovni prijem.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da u požaru nije bilo teže povređenih osoba niti životno ugroženih, prenosi Klix.ba. Požar je izbio nešto pre 23 sata.

“Nema osoba koje su povrede zadobili od vatrenog plamena, ali ima onih kojima je pružena pomoć zbog dima te su hospitalizirane i nisu u životno ugrožavajućem stanju”, kazao je operativni MUP-a ZDK te je dodao da je iz ove ustanove evakuisano 75 osoba.

Do požara je došlo u jednoj od soba korisnika na spratu objekta iz za sada nerazjašnjenih okolnosti, ali na svu sreću teže povrijeđenih osoba nije bilo.

Po dolasku Službi Hitne pomoći, policije i vatrogasaca započela je evakuacija korisnika Doma za stare i iznemogle osobe, a u akciju su se uključili osim policije i jedinica za podršku MUP-a ZDK te meštani okolnih zgrada koji su pomagali da se korisnici čim pre iznesu, adekvatno zbrinu ispred objekta te na kraju prevezu do alternativnih smeštajnih lokacija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare