Obradović: „Znaju se naši ciljevi, ništa se nije promenilo“

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović je pred odlučujući meč četvrtfinalne serije ABA lige protiv Studentskog centra rekao da se ciljevi kluba znaju i da se ništa nije promenilo uprkos dve teške utakmice protiv rivala iz Podgorice.

– Znamo da je to utakmica koja iziskuje ono što je najbitnije: koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe u sledeće kolo. Igrali smo cele sezone da bili u plej-ofu. Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo bez obzira što smo odigrali dve veoma teške utakmice protiv Studentskog centra. Naravno, dočekujemo ih sa velikim respektom ali i sa verom u sopstvene mogućnosti, da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča –  poručio je Obradović.

Zamenik kapitena Danilo Anđušić ističe da Partizanu ovaj meč „znači sve“.

– Izborili smo majstoricu, vratili seriju kod nas kući. Suvišno je govoriti o tome šta nam ta utakmica znači. Znači nam sve. Na nama je da se motivišemo, pokažemo mnogo bolju energiju u odnosu na prve dve utakmice i da igramo dosta pametnije kako bi izborili tu pobedu, to jest izborili plasman u polufinale –  istakao je Anđušić.

Podsetimo, Partizan u ponedeljak od 20 sati igra treći meč protiv Studentskog centra.

U prvoj utakmici u hali „Aleksandar Nikolić“ neočekivano su poraženi rezultatom 84:83, uz fenomenalnu partiju centra gostiju Zvonimira Ivišića koji je ubacio 22 poena. Drugu utakmicu, odigranu u SC Morača, četa Željka Obradovića nije briljirala ali je izvojevala pobedu rezultatom 81:79, istakali su se Dante Eksum sa 24 i junak susreta Džejms Naneli sa 23 poena. Naneli je na minut do kraja pri rezultatu 78:77 za goste, pogodio bitnu trojku i osigurao trijumf svom timu.

Pobednik ovog dvomeča ide na megdan Cedevita Olimpiji koja je ranije obezbedila plasman u polufinale pobedivši FMP sa 2:1 u seriji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare