Bolan pad poznatog španskog kluba: Pre deset godina bili na pragu polufinala Lige šampiona, a sada su postali trećeligaš 

Ne tako davno Malaga igrala bitnu ulogu u španskom ali i evropskom fudbalu, a sada je doživela ispadanje u treću ligu, nakon subotnjeg poraza u meču sa Alavesom (2:1).

Ekipa iz Andaluzije je tako nakon pretposlednjeg 41. kola Segunde ostala šest bodova iza Viljareala B i na taj način ostala i bez matematičke šanse za opstanak u drugom rangu.

Alaves je kao domaćin slavio golovima Asiera Viljalibrea u 46. odnosno, Tonija Moje u 87. minutu, dok je između ova dva gola izjednačenje Malagi doneo Luis Munjos u 77. minutu.

Nekadašnji finalista UEFA Kupa je tako sačuvao šanse da se obezbedi i direktan plasman u Primeru, pošto se trenutno nalazi na trećem mestu tabele sa bodom manje od drugoplasiranog Las Palmasa, odnosno dva boda manje od lidera Granade.

Sa druge strane Malaga će u treći rang zajedno sa Ponferadinom, Ibicom i Lugom.

Podsećamo, ne tako davno, pre samo deset godina, Andalužani su bili pravi hit Lige šampiona i tada su ih sekunde delile od plasmana u polufinale elitnog takmičenja.

Tada je ekipa Manuela Pelegrinija predvođena Iskom, Havijerom Saviolom i Martinom Demikelisom do sudijske nadoknade imala 2:1 u gostima protiv Dortmunda nakon 0:0 u na som terenu, ali je onda sve krenulo nizbrdo po nju.

Najpre je Marko Rojs izjednačio rezultat, da bi veliko slavlje Milionerima u 93. minutu doneo Felipe Santana i doneo Borusiji pobedu od 3:2.

Poruka partnera:

18.30 Valensija – Real 

Tri, možda, ključna boda osvojila je Valensija u Vigu i vedrije gleda na finiš sezone. Dolazi joj Real i njegovo raspoloženje zavisi od ishoda meča „kraljeva” u Mančesteru. U svakom slučaju, ima motiv da igra protiv kluba koji mu je davno pravio velike probleme, a i atmosfera na „Mestalji” sigurno će pokrenuti igrače oba tima. „Slepe miševe” do kraja čekaju susreti sa Majorkom, Espanjolom i Betisom i sigurno će se malo i za njih čuvati. 

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare