OSUĐENA GRUPA OD OSAM MAKROA! Organizatoru elitne prostitucije četiri i po godine robije!

Specijalni sud u Beogradu osudio je osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja se bavila posredovanjem u prostituciji, na zatvorske kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Najstroža kazna od četiri i po godine izrečena je Miroslavu Terziću, koji je u optužnici označen kao vođa grupe. Vladimir Đorđević osuđen je na tri, a Tatjana Lukić na dve godine zatvora. 

Tamara Hafizbegović osuđena je na godinu i po dana, dok su Vukanu Petroviću i Sretenu Dučiću izrečene kazne od po 14 meseci. Godinu dana zatvora dobio je Saša Nikolić, dok je najblažu kaznu od 10 meseci „zaradio“ Marko Radomirović.

Svi oni terete se da su od marta 2019. do januara 2020. na području Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su prethodno angažovane žene pružale seksualne usluge. Pripadnici grupe su, pri tome, jedni drugima davali nadimke kako ne bi bili otkriveni.

Devojke su se sa klijentima sastajale u iznajmljenim stanovima, mahom na Novom Beogradu. Kada klijent preko sekretarice ugovori sastanak, glavnu ulogu preuzimali su muški članovi grupe. Službeni vozač dovozio bi prostitutku do iznajmljenog stana, a onda bi stan obezbeđivali dok je unutra klijent.

Pored toga, kontrolisali su i dolaske korisnika. Klijenti su, naime, morali da prođu i svojevrsnu bezbednosnu proveru. Prema nezvaničnim informacijama, u zavisnosti od toga da li je korisnik usluga nov ili ne, znalo se u koji će stan ići. 

Koliko su pripadnici grupe bili organizovani, pokazuje činjenica da su posebno iznajmljivali manje stanove za klijente koji su prvi put koristili seksualne usluge. Kada se klijent „dokaže“ da je pouzdan i da neće odati o čemu je reč, tek onda je mogao da odlazi u velike stanove koje su upotrebljavale ekskluzivne prostitutke.

Grupa je takođe imala osobu zaduženu samo za vođenje evidencije. Ona je u svesci beležila podatke o klijentima i novcu koji je zarađen ovim „poslom“. Zaradu su delili u zavisnosti od uloge koju su imali u grupi.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni, policija je pronašla veću sumu novca, više od stotinu mobilnih telefona i laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su vodili. Zaplenjena je i manja količina droge, kao i municija i četiri vozila koja su koristili.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare