Održan Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici – PONUĐENO VIŠE OD 500 RADNIH MESTA

Sremska Mitrovica trenutno ima rekodran broj zaposlenih od 1989. godine, kada je zabeležen najveći broj zaposlenih lica.

Održan je Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici u Poslovno-sportskom centru „Pinki“, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a 23 poslodavca ponudilo je preko 500 novih radnih mesta, kazali su organizatori: “Današnjim sajmom nastavljamo tradiciju direktnog susreta poslodavaca i nezaposlenih lica, što je veoma važno. Potražnja je za svim profilima zanimanja, od nekvalifikovanih do visokokvalifikovanih radnika. Poslodavci su najviše stavili akcenat na operatere u proizvodnji, vodoinstalatere, administrativne radnike, mašinske inženjere, vaspitače, vozače svih kategorija. U Sremskoj Mitrovici trenutno je na evidenciji oko 2.000 nezaposlenih”, izjavila je Marija Aničić, diplomirana pravnica.

Sremska Mitrovica trenutno ima najviše zaposlenih lica od 1989. godine, kada je zabeležen rekordan broj zaposlenih. Sajam zapošljavanja obišao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić.

“Grad Sremska Mitrovica je godinama unazad aktivno radio na rešavanju problema nezaposlenosti, čija je stopa sada ispod tri odsto. Tu se ne zaustavljamo, aktivno se i operativno radi na formiranju i pripremanju novih industrijskih zona, pre svega mislim na zonu Sever 3. Radimo i na uređenju i održavanju postojećih. Svedoci smo da u okviru zone „Istok“, u pravcu prema Rumi, čak dve kompanije proširuju svoje proizvodne kapacitete, tako da će se javiti potreba za novom radnom snagom. Radi se o preko 600 novih radnih mesta samo u okviru ove dve kompanije”, kaže Samardžić.

Među posetiocima neretko ima i onih koji su u radnom odnosu, te žele da promene radno mesto, ali ima i mladih kojima će ovo, nadaju se, biti prvi posao: “Koliko vidim ovde, posla ima. Zavisi koga šta zanima i koga od nas poslodavci odaberu. Ja sam automehaničar po struci i predao sam prijavu za posao. Sajam je odličan”, rekao je Nikola Kopunović iz Ravnja, koji ima 20 godina i u potrazi je za zaposlenjem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare