Urušio se plafon u školi u Temerinu: Ustanova zatvorena, roditelji besni pokreću peticiju

Osnovna škola „Petar Kočić“ u Temerinu zatvorena je zbog urušavanja plafona, drugi put u mesec dana, saznaje 021.rs. 

Škola je sanirana 2017. godine, ali gorući problemi su ostali. U noći između utorka i srede u jednoj od učionica urušio se plafon, a na lice mesta izašla je policija. Povređenih nije bilo.

Roditelj jedne od učenica Dejan Vukobrad najavljuje peticiju za smenu opštinske inspektorke za koju tvrdi da je omogućila da škola, uprkos očiglednim opasnostima, radi.

Direktorka OŠ „Petar Kočić“ Aleksandra Mišković nije u sredu bila dostupna za komentar 021.rs.

Kako je i ekipi Telegrafa, ali i 021.rs u školi rečeno, ona je bila na sastanku i nije bilo poznato kad će se vratiti u školu. U opštinskoj upravi nisu odgovorili na pitanja 021.rs.

Roditelj jedne od učenica Dejan Vukobrad kaže da su đaci već duže vreme ugroženi dok borave u školi. Pre mesec dana je pao deo malter u učionici u kojoj je bila i njegova ćerka, minut pre nego što su deca sela u klupe.

 Tada sam slučaj prijavio i policiji, a bilo je očigledno da je rukovodstvo škole zbog toga bilo nezadovoljno. Tada sam pitao i opštinsku građevinsku inspektorku šta je učinjeno zbog plafona koji otpada eto već tridesetak godina, a ona je bila stava da školu ne treba zatvoriti – ‘zamislite da zatvaramo svaku školu zbog malo otpalog plafona?’ To me je šokiralo – priča ovaj otac iz Temerina.

Na Savetu roditelja bile su garancije da će problem biti rešen, ali tek na leto.

Međutim, problem nije čekao leto da bi bio rešen. Roditelji đaka dobili su obaveštenje iz škole o zatvaranju. Rešenje je izdala građevinska inspekcija.

U ovom obaveštenju iz škole navodi se da se „pad maltera desio ničim izazvan“ i nije se mogao predvideti, a deca su izmeštena u druge ustanove.

Deo đaka nižih razreda upućen je u OŠ „Danilo Zelenović“ u Sirigu, uz organizovan prevoz, a deo dece je upućen u objekat škole u Starom Đurđevu. Učenici viših odeljenja u četvrtak i petak neće ići u školu i imaće nadoknade tokom vikenda.

Sanacija OŠ „Petar Kočić“ u Temerinu izvedena je 2017. godine, a više od 45 miliona dinara uloženo je iz budžeta Republike.

Radove je izvodila firma „GAT“, a kako je tad navedeno u izveštajima, sanacijom je bila obuhvaćena termoizolacija fasade i podova, farbanje zidova, plafona i oblaganje podova, zamena spoljašnje i unutrašnje stolarije, sanacija radijatora, zamena oluka i lima na ravnom krovu i trapezastog lima na drugim delovima krova, zamena krova na sportskoj hali, kao i sanacija sanitarnih čvorova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare