Novak na udaru kosovskog ministra: Hoće da krsti decu na Kosmetu, pa se suočio sa sramnom provokacijom

Srpski teniser Novak Đoković dao je intervju na nekoliko vansportskih tema, pričajući o Kosmetu, ratu u Ukrajini, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru i još mnogo toga. Sada se suočio sa prozivkama zbog svoje želje da ode na Kosmet da krsti decu.

Novak je otvoreno pričao za italijanski list Korijere dela Sera, otkrivši zbog čega sam sebe poredi s vukom i kako je sve krenulo…

– Jednom sam kao dete sreo vuka u šumi. Osećao sam dubok strah, rekli su mi da u takvim slučajevima morate polako da se vratite, a da ih ne izgubite iz vida. Gledali smo se 10 sekundi, najduže u mom životu, a onda je skrenuo levo i otišao. Osetio sam veoma jak osećaj koji me nikada nije napustio, vezu duše i duha. Nikada nisam verovao u slučajnosti, a mislim da nije ni taj vuk. Za mene je to bio veoma kratak, ali veoma važan susret – rekao je Đoković, prenosi Sportal.

Kako je više puta naglasio, a sada ponovio, vuk predstavlja njegov lik.

– Veoma sam vezan za svoju porodicu i trudim se da svima budem dostupan, ali ponekad moram da budem sam. Često sam se našao sam u svom životu, sam sa svojom misijom i ciljevima koje treba da ostvarim. Nekako sam ostao povezan sa tim vukom, i zato što je vuk za Srbe sveta životinja, to je naša totemska životinja. To je simbol nacionalne tradicije, vere predaka koja prethodi hrišćanstvu. Religija pre religije.

Dobro je poznato da Novakovi koreni potiču sa Kosmeta, zbog čega ima ideju da tamo krsti decu. 

– Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim decu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije naoružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vere.

Tim povodom se oglasio Hajrula Čeku, ministar kulture, mladih i sporta tzv. Kosova.

– Nema vakcine, nema ulaska – napisao je Čeku.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare