OVAKO SU RUSI UNIŠTILI „PATRIOT“ I PONIZILI AMERIKU! MIG-13K iz vazdušne zasede razorio moćni PVO sistem, Kijev nije imao nikakve šanse! 

Američki protivvazduhoplovni raketni sistem „patriot“ juče je u Kijevu uništio nosač hipersoničnih raketa „kindžal“ MiG-31K iz vazdušne zasede, saopštio je Sputnjiku obavešteni izvor.


– Zbog brzine ‘kindžala’, američki PVO sistem je iznenada uništen iz vazdušne zasede, tako da borbene jedinice protivnika nisu ništa mogle da preduzmu da zaštite svoje protivvazduhoplovne sisteme – 
rekao je sagovornik, prenosi Informer.

Kako je dodao, brzina rakete „kindžal“ omogućava ruskim snagama da za par minuta pogode vojne objekte u Ukrajini zbog čega ciljevi kao što su sistemi „patriot“ ne uspevaju da promene položaj nakon gađanja ili da ubace nove rakete u lansere.

Istovremeno, agencija „Rojters“ piše da američki zvaničnici tvrde da je sistem „patriot“ najverovatnije oštećen, a ne uništen prilikom napada ruskom raketom „kindžal“.

Kako se navodi u članku, „Vašington i Kijev već razgovaraju o tome kako da poprave sistem i trenutno se ne čini da će morati da ga izvoze sa teritorije Ukrajine“. Ističe se da američka strana planira da dobije dodatne informacije o događaju.

Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je ranije da SAD ne mogu da potvrde informacije o uništavanju sistema „patriot“ u Ukrajini. 

On je dodao da je američka strana spremna da pomogne Ukrajini sa remontom u slučaju potrebe.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u raketnom napadu tokom noći 16. maja uništen raketni kompleks „patriot“ u Kijevu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare