NOVI BEOGRAD ODBRANIO TITULU: Vaterpolo trofej nije menjao vlasnika, Novobeograđani potopili Crvenu zvezdu

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili su titulu šampiona Srbije.

Novobeograđani su stigli do druge titule prvaka države od osnivanja kluba pošto su nakon pobede u prvom meču sa 13:8, i u revanšu savladali Crvenu zvezdu sa 14:7.

Najzaslužniji za trijumf ekipe trenera Živka Gocićabio je Alvaro Granados koji je u odlučujućem meču postigao čak 10 golova i tako postao rekorder po broju pogodaka u finalima šampiona Srbije. Blistao je španski reprezentativac tokom čitave utakmice, pogađao iz svih pozicija kada je bilo najpotrebnije i tako Novom Beogradu doneo treći trofej u klupske vitrine u istoriji, a prvi ove sezone.

Gosti su bolje počeli meč i poveli su sa 5:1. Ipak, Crvena zvezda nije pomišljala na predaju, pa su crveno-beli uspeli da uhvate priključak i priđu na samo gol zaostatka (6:5). Rasplamsala se velika borba u tim trenucima, ali Novobeograđani su u svojim redovima imali neuhvatljivog Granadosa koji je Novom Beogradu pred poslednju četvrtinu doneo tri gola prednosti. To je ulilo dodatnu sigurnost u igru Novog Beograda koji je do kraja meča slavio sa ubedljivom razlikom.

U pobedničkom taboru Miroslav Perković dva puta se upisao u listi strelaca, dok je u redovima Crvene zvezde bolji od ostalih bili Subotić i Basara sa po dva pogotka.

Šef stručnog štaba Novog Beograda Živko Gocićposle meča je istakao da je jako bitan trofej za njega ličnpo, sve igrače i ceo klub

“Čestitam momcima na velikoj borbi i na potpunoj predanosti i posvećenosti timu. Igrali smo dobro, iako finale možda nije bilo lepo za gledanje. Ovo je velika pobeda i prvi pehar za nas ove sezone koji smo jako dugo čekali. Ipak stigla je potvrda dobrog rada i velike želje i motivacije. Čestitam Crvenoj zvezdi koja je od decembra pokazala fantastičnu igru na svim frontovima i crveno-beli zaista zaslužuju sve pohvale za ono što su uradili ove sezone”, konstatovao je Gocić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare