„ŽIVOT JE KU*VA ZATO BUDI MAKRO!“ Masovni ubica Uroš Blažić je vaspitavan uz ovaj očev životni moto! 

Uroš Blažić (20), koji je 4. maja pobio osmoro mladih u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca, bio je pod velikim uticajem oca Radiše, potpukovnika Vojske Srbije, koji je sina stalno ohrabrivao da bude agresivan i nametljiv, čime mu je još u detinjstvu ubio svaku empatiju prema drugima.

Uroš je uz oca praktično odrastao uz oružje i vaspitavan je uz očev životni moto: „život je kurva, zato budi makro“. Na taj način Radiša je praktično vaspitavao budućeg ubicu i kad je Uroš u jednom trenutku umislio da ga se sredina ne plaši i da ga, po njegovim merilima, ne poštuje dovoljno, pomračio mu se um i napravio je masakr.

Ovo za Informer priča poznanik porodice Blažić, koji je dobro upućen u mnoge za javnost nepoznate detalje o Radiši i Urošu.

– Radiša je odrastao bez roditelja, koje nikada nije upoznao. To ga je bolelo i on to nikada nije krio u društvu. Nije imao lako detinjstvo, jer su mu usvojitelji bili veoma strogi, pa je i Radiša vremenom postajao sve agresivniji i suroviji. Bio je nepoverljiv prema ljudima, ali ga je verovatno to teško detinjstvo na neki način očvrslo, što mu je možda i pomoglo u vojnoj karijeri, iako je Radiša poslednjih godina mislio da je zaslužio veći čin od potpukovnika. Bio je uveren da ga neko u vojsci sabotira i da je trebalo da bude general, a ja sam ubeđen da ga je zapravo ta njegova prgava narav koštala napretka u karijeri – objašnjava sagovornik Informera.

Poznanik Blažića napominje da je Radiša zbog svog teškog detinjstva umislio da Uroša treba učiti da bude „muškarčina“ i „mačo“ kog se svi plaše.

– Učio je Uroša od malih nogu da rukuje oružjem, vodio ga je često da pucaju zajedno po šumama, u kojima su ostajali da kampuju i po nekoliko dana. Stalno mu je govorio da je „život kurva i da zato mora da bude makro“. Uroš je usvojio te principe koje mu je otac usađivao. Zato je još u osnovnoj školi počeo da maltretira ostalu decu, koju je čak i davio golim rukama da bi im pokazao silu i da bi se nametnuo kao glavni – ispričao je naš sagovornik.

On je dodao i da je Uroš pred kraj puberteta bio debeo, a onda je u jednom trenutku počeo naglo da mršavi.

– Ja sam uveren da se u tom periodu života odao narkoticima, koji su mu tu agresivnost dodatno pojačali. Da sve bude još gore, Radiša je dobro znao da mu je sin zastranio, ali je i dalje „hranio“ tu agresiju u njemu, pa ga još i štitio kad upadne u neki problem sa zakonom zbog nasilja. Sve je to, ubeđen sam, doprinelo da Uroš napravi stravičan masakr – kazao je naš sagovornik.

Podsetimo, Blažić je započeo pokolj 4. maja uveče u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15). Još šestoro mladih je teško ranio. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19). Usledila je dramatična potera za Blažićem, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je narednog jutra uhapšen u kući svog dede po majci u Vinjištu kod Kragujevca.
Zanimljivo je da je prilikom hapšenja bukvalno cvileo i molio specijalce da ga ne biju.


Uroš će izbeći zasluženu kaznu

Uroš Blažić će odgovarati pred zakonom za teško ubistvo, ali ne može da dobije doživotnu robiju, pošto je mlađi punoletnik i nema navršenu 21 godinu. Maksimalna kazna koja mu preti po zakonu jeste 20 godina robije, i to ako se psihijatrijskim veštačenjem utvrdi da je bio uračunljiv prilikom zločina. Ukoliko se utvrdi da nije bio uračunljiv, sud bi mogao izreći meru obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, gde bi mogao da ostane i do kraja života.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare