ZELENSKI U IZNENADNOJ POSETI LONDONU! Traži dodatnu vojnu pomoć nakon što je Britanija obezbedila rakete dugog dometa Storm Šadov

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski trebalo bi da se sastane sa Rišijem Sunakom u iznenadnoj poseti Velikoj Britaniji uoči velike kontraofanzive protiv Putinove vojske.

To je samo jedna od stanica na njegovoj turneji po nekoliko evropskih zemalja koje su saveznici ove ratom razorene zemlje, saznaje britanski San.

Zelenski se tokom vikenda sastao sa nemačkim i francuskim liderima, kao i sa italijanskim zvaničnicima.

Jutros je na Tviteru napisao: „Danas – London. Velika Britanija je lider kada je u pitanju proširenje naših sposobnosti na zemlji i u vazduhu. Ova saradnja će se nastaviti i danas. Upoznaću se sa svojim prijateljem Rišijem. Mi ćemo voditi suštinske pregovore licem u lice i u delegacijama“, prenosi Kurir.

Zelenski dolazi nekoliko dana nakon što je Velika Britanija postala prva zemlja koja je Ukrajini obezbedila precizne rakete dugog dometa. Krstareće rakete Storm Šadov, sa preciznošću preko 150 milja, igraće ključnu ulogu u dugo očekivanoj kontraofanzivi zemlje protiv ruskih okupatora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare