NOVA RUNDA U BRISELU: Danas sastanak pregovaračkih timova Beograda i Prištine

 U Briselu će danas biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija (Bislimi) u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji je prošle nedelje boravio u Prištini i Beogradu izjavio je da je predstojeći sastanak u Briselu dobra prilika da se napravi dogovor o konkretnim narednim koracima.

Lajčak, koji je prvo boravio u Prištini, rekao je da sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem (Albin) imao „važnu raspravu u vezi sa nacrtom Statuta Zajednice srpskih opština“. Potom je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem o daljem putu primene sporazuma, piše Kurir.

Poslednji sastanak u Briselu održan je 2. maja na kojem su učestvovali Vučić i Kurti, i usvojena Deklaracija o nestalima, ali nije ostvaren pomak po pitanju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare