NAJGORI MVP U ISTORIJI NBA! Ameri, da li vas je BLAM što ste njega stavili ispred Jokića?! Sramni Embid SVALIO KRIVICU na druge!

Kukao je, kukao, kukao i nakon najprljavije kampanje u istoriji NBA lige iskukao MVP nagradu Kamerunac Džoel Embid.

Iako je Nikola Jokić po svemu prikazanom zaslužio da i treći put zaredom dobije prestižno priznanje, kampanja koja se mesecima vodila protiv njega urodila je plodom. Embid je na sramnom glasanju dobio ubedljivu većinu i nezasluženo odneo trofej namenjen najboljem igraču lige.

Vodio je Nikola Nagetse prvi put u istoriji franšize do liderske pozicije na Zapadu, imao je 30+ tripl-dablova u sezoni, imao drastično bolju statistiku od glavnog rivala, koji se četiri sezone nije pojavio u „Bol areni“ – jer ne sme… Ali džaba sve… Statistika koja bi trebalo da bude presudna kod dodele priznanja ovaj put očito nije imala ulogu, pa Somborac nije dobio nagradu koja mu po svemu prikazanom apsolutno pripada.

Da laskava titula nije otišla u prave ruke, jasno se videlo u ovoj plej-of seriji.

Dok je Nikola dominirao na terenu i ispisivao istoriju NBA lige, njihov voljeni MVP nije znao gde udara. Srbin je svoje Nagetse odveo u finale Zapadne konferencije, dok Embid sa Seventisiksersima ide na odmor, nakon kriminalne igre u sedmom meču plej-of serije sa Bostonom.

Kamerunac će tako ostati upamćen kao jedini od 36 igrača koji su dobijali MVP priznanje, a da nikada nisu dogurali ni do finala Konferencije.

U odučujućem sedmom meču, kada su svi očekivali da pokaže klasu, lažni MVP bio je očajan na terenu. Postigao je samo 15 poena uz katastrofalan šut iz igre 5/18 (28%), uključujući 0/4 za tri poena. U drugom poluvremenu, kada je Boston napravio ogromnu razliku, Embid je ubacio svega četiri poena, piše Kurir.

To definitivno nije bio MVP performans. I ne samo to, sramni Embid je u suštini krivicu za neuspeh svalio na svoje saigrače.

Ne možete da pobedite sami. Ne mogu da pobedim sam. Ja i Džejms jednostavno ne možemo da pobedimo sami. Zato se košarka igra 5 na 5„, rekao je Embid nakon meča.

Pravi lider, MVP lige definitivno nikada ne bi izjavio ovako nešto, ali dobro… Svima je jasno da Embid nije pravi.

I nije samo sedma utakmica protiv Bostona pokazala da su glasači pogrešili. Embid je propustio dve utakmice plej-ofa, uključujući i jednu protiv Seltiksa, a njegov tim je oba puta slavio.

Embid je prosečno beležio 24,8 poena po meču, što nije loše, ali je tek 12. među igračima koji su odigrali najmanje pet utakmica u plej-ofu ove sezone. Imao je i 3,9 izgubljenih lopti po utakmici, po čemu je četvrti u ligi. Šutirao je 45 odsto iz igre i 21 odsto za tri poena, a prosečno je beležio 10 skokova i 2,9 asistencija po meču u plej-ofu. To svakako nisu MVP brojke.

A znate li ko ih ima – Nikola Jokić, naravno!

Somborac u plej-ofu ima prosek od 30,7 poena po meču, 12,8 skokova i 9,7 asistencija. Zauzima mesto u Top 5 po poenima, skokovima i asistencijama, dok Embida među pet najboljih u plej-ofu ni u jednoj od te tri kategorije.

Jokić šutira 55 odsto iz igre, uključujući 47,5 odsto za tri poena. Odigrao je svih 11 utakmica za Nagetse i sa skorom 8/3 doveo svoj tim do finala Zapadne konferencije.

Filadelfija je sa Embidom imala skor 5/4 i oni su završili sezonu.

Zato ćemo za kraj ovog teksta parafrazirati legendarnu izjavu Lole Smiljanića:

Sad nek Embid uzme MVP titulu, ako ga nije sramota„.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare