MILICA KON ODGOVORILA DIREKTORKI OŠ „DRINKA PAVLOVIĆ“: Ona se PERE, a iz škole me niko nije pozvao! 

Strasti nakon izjava Milice Kon o nasilju koje njena ćerka Klara trpi u OŠ „Drinka Pavlović“ se ne smiruju, te je u skladu sa tim, direktorka ove ustanove optužila Konovu za narušavanje ugleda. Na optužbe je sada, u razgovoru za „Informer“, reagovala i voditeljka TV „Pink“.

Prethodne nedelje kao bomba su u medijima odjeknule tvrdnje voditeljke MIlice Kon o fizičkom nasilju kroz koje prolazi njena ćerka Klara u OŠ „Drinka Pavlović“. Konova je tada istakla da je njena ćerka pretučena, ali i da isti dečak iz razreda, kako kaže, maltretira čitavo odeljenje, navevši kao primer navodno zabadnje olovke u obraz jednoj devojčici.

S tim u vezi, direktorka škole „Drinka Pavlović“ u ostavci, Nataša Vasić, izdala je saopštenje za javnost povodom, kako je rekla, narušavanja ugleda ove beogradske obrazovne ustanove, u kome je navela da u tom odeljenju zaista postoji problem, te da se radi o incidentima koje je činio jedan učenik. Nataša, takođe, tvrdi da su za svaki od incidenata uvek bili obavešteni roditelji.

U daljem obraćanju medijima, Vasićeva ističe da je tim za zaštitu učenika od nasilja sastavio plan pojačanog vaspitnog rada za učenika koji uzaziva incidente, kao i plan zaštite odeljenske zajednice. 

Direktorka je istakla da nakon incidenta 25.4.2024. godine, o kome je Milica i govorila, saziva sastanak na kome voditeljka kao roditelj nije prisustvala, ali da joj je napismeno dostavljeno sve što je škola preduzela. Nakon promajskih praznika, ali i stravičnih tragedija koje su pogodile Srbiju, zakazan je još jedan roditeljski sastanak, a na njemu se takođe Konova, niti njen suprug, nisu pojavili, a da su zatim otišli u emisiju „Ami G show“, gde je iznela „jednostrane i neproverene informacije“.

Na saopštenje direktorke škole reagovala je i Milica Kon, koja je u razgovoru za „Informer“ istakla da je bila sprečena da prisustvuje sastancima zbog poslovnih obaveza. 

– Da, zakazali su sastanak danas za sutra, ali mi nismo mogli da pomerimo naše obaveze. Zatim su organizovali taj tim kada nas nisu ni obavestili da li su išta postigli, te jesu li se dogovorili bilo šta sa roditeljima dečaka. Zatim se dogodila tragedija, i ja jesam pomerila odlazak u školu sa petka na ponedeljak zbog snimanja emisije.

Milica smatra da se direktorka, kao i OŠ „Drinka Pavlović“ sada „peru“, te da se „brane“, kao i da nju prethodnih dana niko iz škole nije pozvao s ciljem da se nastala situacija reši.

– Ja razumem da se ona pere i da se brani, ali zašto me nije pozvala odmah posle Amidzija? Zatim, ti roditeljski sastanci, tu oni kao nešto ispričaju šta se radi u školi, mnogi su roditelji ranije pitali kako da se ova situacija reši, odgovora nije bilo nikada.

– Nisam se čula ni sa kim iz škole. Niko me nije pozvao nijednom da me umiri, da ijedna učiteljica pozove i kaže: „Biće bolje“. Niko, nikada. Vidite da je njoj trebalo dve nedelje da nam se obrati. Sad je ona to kao demantovala. Sada se peru, kao „trebalo je to rešiti u institucijama“. Pa, ja sve vreme i pozivam insitucije da rade svoj posao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare