THE WASHINGTON POST OTKRIVA: ZELENSKI BI DA ZAUZME RUSKE GRADOVE I RAKETIRA MAĐARSKU INDUSTRIJU! Za sada su ga sprečili, ali…

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predlagao je i svojima i Zapadu napad na rusku teritoriju i ruske gradove oko Ukrajine.

The Washington Post je objavio, pozvavši se na saznanja i dokumente do kojih su došli američki obaveštajci, kako Zelenski ni danas ne odustaje od ideje o udarima po ruskoj teritoriji, a ne samo oblastima koje Kijev i Zapad smatraju „okupiranim“.

Isti list navodi da je Zelenski u prepisci sa svojim vojnim komandantima predlagao krajem januara napad na Rusiju sa „okupacijom nekih ruskih pograničnih gradova“.
         
A da se krajem februara, na sastanku sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, žalio što Oružane snage Ukrajine nemaju rakete koje mogu da dostignu gradove „unutar Rusije“.
         
Predlagao je udare dronovima po „mestima koncentracije ruskih snagaa u Rostovu-na-Donu“.
         
Povrh svega, u februaru je na sastanku sa potpredsednicom ukrajinske vlade Julijom Sviridenko predložio da se „jednostavno digne u vazduh“ naftovod Družba i „uništi industrija“ Mađarske, koja zavisi od ruske nafte.  
          
Prema američkim obaveštajnim službama, on je tom prilikom „pokazao bes prema Mađarskoj“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare