Sve je gotovo: Barselona je novi prvak Španije!

Nakon četiri godine trofej se vraća u Kataloniju, u utakmici koja nije mogla da bude slađa po navijače jednog od najvećih fudbalskih klubova na svetu.

Fudbaleri Barselone novi su prvaci španske Primere!

Ekipa Ćavi Ernandeza je trofej overila u gradskom derbiju protiv ekipe Espanjola, a tim trijumfom je veliki rival jednom nogom gurnut u Segundu – 4:2.

Već nakon nešto više od deset minuta fudbala na RCDE stadionu gostujući fudbaleri uspeli su da dođu do prednosti, a strelac je bio Robert Levandovski. Poljski napadač iskoristio je dobro dodavanje Alehandre Baldea i doveo svoj tim u vođstvo.

Upravo je pomenuti Balde bio taj koji je, samo deset minuta kasnije, uspeo da katalonskog giganta dovede do vođstva od 0:2. Talentovani bek pogodio je na asistenciju Pedrija i već je u tom trenutku delovalo da je pitanje pobednika rešeno.

Treći pogodak za Barselonu postigao je Robert Levandovski, pet minuta pre kraja prvog poluvremena, a Žan Kunde je u 53. minutu rezultat postavio na 0:4. Bilo je sve jasno na ovom duelu.

Pogocima Puada i Žoselua do kraja meča domaći su uspeli da ublaže poraz, ali avaj, to nije značilo ništa – Barselona je nakon četiri godine postala prvak Španije!

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare