„Naš glavni cilj je bila i ostala ABA liga, nema više priče o Evroligi:“ Željko Obradović spreman za SC Derbi

Trener Partizana kaže da čitav tim mora da zaboravi dešavanja iz Madrida

Košarkaši Partizana su završili učešće u Evroligi i pred sobom imaju početak ABA lige, gde će u četvrtfinalu igrati protiv SC Derbija. Prva utakmica ove serije se igra u Pioniru, umesto u Areni, pa će se potom serija preseliti u Podgoricu.

Partizan je ogroman favorit, crno-beli su regularni deo ABA lige završili na prvom mestu, dok je SC Derbi do plejofa došao sa osmog mesta.

Trener crno-belih, Željko Obradović, ističe pred ovaj meč da je njihov glavni cilj za ovu sezonu ABA liga.

– Primarni cilj koji smo imali ispred sebe je ABA liga, pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, možda čak i motivisanije. Igramo protiv ekipe s okjom smo igrali zanimljive utakmice, gde su oni uvek imali izvanrednu utakmicu. Očekujem da će biti tako i ovog puta, a pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštovanje veliko prema protivniku, ali naravno, želja je da pobedom krenemo plejof ABA lige – rekao je Obradović.

Iskusni trener je rekao i kako mu je bilo da sprema meč posle majstorice u Madridu, gde su crno-beli zabeležili poraz.

– Dali smo igračima slobodan dan i već od prvog treninga smo pričali o ABA ligi, zamolio sam sve ljude iz stručnog štaba i igrača da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo o tome što je ispred – kaže Obradovim, koji je istakao da je on i sam okrenuo novi list.

– Ja lično sam okrenuo list, ja stvarno ni sa najintimnijim prijateljima ne pričam o Evroligi. To je jedini način, nama je pre početka sezone glavni cilj, primarni, bila ABA liga.

Partizan je po dolasku iz Madrida imao i veliki doček, čak i uprkos porazu na aerodromu.

– To je fantastično, ponavljamo, ove sezone je ta podrška navijača bilo obeležje. Ta želja koja pokazuju na svakoj utakmici, u svakom trenutku, poverenje koje imaju u tim, daje nama motivacija da nastavimo, da radimo da oni prepoznaju da je to na istom nivou, kao i do sada.

Otkrio je Obradović i da je sa svim igračima sve u redu u timu.

– Sve je u redu, Trifunović je dobio juče mali udarac, preventivno

Treninzima je priključen i mladi Savo Dregić.

– Tu je dete s nama, trenira, krećem da ga uvodim u sistem, pomažu mu isksuniji igrčai, biće s nama do kraja sezone

Evroliga je takođe ove sezone dodelila nagradu najboljem treneru Jorgosu Barcokasu iz Olimpijakosa, drugo mesto je dobio Obradović, dok je Jam Madar najbolji mladi igrač u Evroligi.

– Zasluženo za Barcokasa, čestitam mu, imali suizvanrednu sezonu, njegove zasluge su tu. Olimpijakos je bio prvi. Hvala svima koji su glasali za mene, a Madaru će valjda to biti motiv da trenira još vrenije, njemu, a i svima ostalima.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare