„Molim vas, dođite na stadion“: Duljaj uputio apel Grobarima pred meč sa Radničkim

Trener je željan toga da vidim navijače na stadionu

Fudbaleri Partizana igraju protiv Radničkog iz Kragujevca meč 35. kola Superlige Srbije, koji je na programu u nedelju, 14. maja, s početkom od 19 časova i 30 minuta. Crno-beli će na svom stadionu pokušati da nastave svoju borbu za Ligu šampiona.

Pred sam meč, Igor Duljaj je govorio o očekivanjima svog tima, koji mora da dobije ako želi da dođe do Lige šampiona.

– U ovom trenutku razmišljam samo o narednoj utakmici, istina je da mnogo toga zavisi od drugih ekipa, ali sve to pada u vodu ako mi ne odradimo ono što se traži od nas. Prva je najvažnija, to je protiv Radničkog, oni su nezgodan protivnik, već su uzeli bodove Partizanu, moramo biti oprezni. Najvažnije je ono kako ćemo mi da izgledamo na terenu, imamo neke probleme što se tiče igrača. Belić neće moći da konkuriše za tim, bićemo oslabljeni, tako da u svakom slučaju čekam da se završi trening da se ne desi nešto nepredviđeno – istakao je Duljaj, koji je rekao da neće biti ni Baždara.

– Baždar je obnovio povredu skočnog zgloba, Andrade se juče priključio treningu, odradio je tek jedan. Stevanović je počeo tek da trenira. Od derbija vuče povredu, koju je zalečio, videćemo posle današnjeg treninga.

Partizan je uspeo da poveže i dve pobede, a čini se kao da je i atmosfera mnogo bolja u klubu.

– Jeste, razgovarali smo, ako se brzo postigne gol, da će to odmah biti opuštanje u ekipi, da će protivnik sam sebe pobediti. Nema opuštanja, čak iako bude 2:0 ili 3:0, zbog takvih situacija nas je koštalo da izgubimo bodove na našem stadionu. Nema opuštanja, sve može da nas košta i košta nas. Sutra isto, ukoliko vidim prvi znak opuštanja, odmah stiže reakcija sa klupe – rekao je Duljaj.

Trener Partizana je za atmosferu rekao i da se dosta toga popravilo u poslednje vreme, da je primetio napredak.

– Biću iskren, jesam. Počinju da pričaju, da komuniciraju, nigde ne žure, osmeh na kraju treninga, zadovoljni su. Rekao sam im, što se tiče trenažnog procesa, svi rade maksimalno, daju sve od sebe a rade ono što ja tražim, u početku je bilo teže da se sprovede ono što tražim, ali već polako hvataju ono što ja hoću od njih.

Nije želeo Duljaj da govori i o tome, šta bi se desilo da je on došao ranije na klupu Partizana.

– Šta bi bilo, kad bi bilo… Vreme ne može da se kontroliše, ono ide, bilo bi sigurno bolje za svakog trenera da ima više vremena kad ima s ekipom, posebno kad je pripremni period. Kad može dosta toga da se ispravi, da se pogreši, ali ima se vremena za uigravanje tima.

Takođe, ovde će biti i navijača, odnosno, njima će biti dozvoljeno da dođu na utakmicu.

– Samo da dođu… Nedostaju meni, verujem i ekipi, oni su isto ovako rekli, protiv TSC-a nije bilo obeležja, ali su bili tu. Molim vas, dođite na stadion – kaže Duljaj, koji se osvrnuo i na njihov odnos sa klubom.

– Politiku kluba ne vodim, ja sam trener i gledam ono što je najbolje za tim i za Partizan. Tako da… Trošim energiju na stvari na koje mogu da utičem, ja ih pozivam da dođu, neka navijaju, neka skandiraju, samo neka dođu na stadionu. Meni znači, a verujem i ekipi, ako dobro igra, onda će ih naterati da budu bolji.

Duljaj je otkrio i da ima ugovor posle leta.

– Ja sam potpisao ugovor, mislim da je na godinu dana. Tako da, u tom trenutku me ne zanima ništa, ni finansije ni ništa, samo da vidim na koji način mogu da pomognem Partizanu. Od danas do sutra, do sledeće utakmice, u junu šta će biti, biće… Ima vremena

Pravite kalkulacije za leto?

– Do leta ima još mnogo… Ali, u principu nešto razmišljam, ali ima vremena. Najvažnije je da se sada tim ne poremeti, ušli smo u neki pozitivan ritam i želeo bih da se to tako nastavi, a šta će biti na leto…

Dao je zanimljivu izjavu i povodom TSC-a i Čukaričkog, za koje smatra da neće doći imati kiks do kraja prvenstva.

– Sigurno neću, uz dužno poštovanje protivnika, biće veoma teško da oni izgube bodove. I Čukarički i TSC imaju sudbinu u svojim rukama, igraju odličan fudbal, neću se baviti time, gledaću na ono na šta mogu da utičem, a to je moj tim.

Rekao je Duljaj i da ima slatke muke povodom izbora bonusa za ovu utakmicu.

– Vraća se Jović, koji nije mogao da igra prošlu utakmicu. Ilić je odigrao 90 minuta, tako da, imam neke male, slatke dileme koje ću rešiti posle večerašnjeg treninga

Na kraju, Duljaj je rekao i koje su prednosti Radničkog.

– Imaju dobar tim, bez obzira na to što su izgubili od TSC-a sa 1:4, primili su gol iz penala, igraju promenljivo, imaju dobar srednji red, pretpostavljam da će igrati sve. Nemaju šta da izgube, želeće da se predstave u najboljem svetlu, to je njihova prilika.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare