„BILI SU LJUBOMORNI JER SE DRUŽIM SA POZNATIMA“ Šokantni detalji iz iskaza Uroša Blažića

Uroš Blažić (20), koji je 4. maja pobio osmoro meštana Dubone i Malog Orašja kod Mladenovca, tokom saslušanja pokušao je da opravda jezivi masakr time da su ljudi iz ovih sela, između ostalog, bili ljubomorni na njega jer se „družio s poznatim ličnostima“?! Takođe, pravdao se da su ga meštani ismevali i pravili zaveru protiv njega i da je „od mladosti trpeo nepravdu jer je tamnoput, pa su ostala deca mislila da je Rom“?!?

Kako saznajemo, Uroš je pred tužiocem priznao da je počeo intenzivno da vežba pucanje iz pištolja i puške još 2021, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj. 

– Kazao je da je povremeno išao u streljanu, kao i da je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće, gađajući džak peska. Tokom davanja iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. Rekao je da je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima, Nikolom Đorđevićem i Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, tvrdeći da su meštani zbog toga bili ljubomorni na njega. Govorio je i da je osećao podsmeh i ruganje, da su meštani pravili zavere protiv njega i da su ogovarali njegovog oca – kazao je naš izvor.

Pravdanje
Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol

Posebno šokantni su delovi Blažićevog iskaza gde se pozivao na veru i patriotizam?!?

– Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić šokiranom tužiocu. 

Da ipak nije reč o „zlostavljanom i maltretiranom mladiću“, kao što se Uroš nevešto prikazuje, može se videti iz izjava meštana, koji su redom pričali da su i Uroš i njegov otac Radiša bili nasilnici i sociopate i da su ih obojica „gledali s visine“. 

– Uroš je u više navrata bez ikakvog povoda napadao meštane, bahatio se i ponašao se kao da je bolji i pametniji od svih. On sam se hvalio tim poznanstvima sa rijaliti učesnicima, iako to realno nikog od nas nije zanimalo. Otac mu je takođe bahat i agresivan, često je meštanima pretio oružjem i bombama, svi su znali da su i Uroš i Radiša naoružani do zuba – kazao nam je meštanin Dubone, gde žive Blažići.

Podsetimo, Uroš je 4. maja uveče, samo dan nakon masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, započeo krvavi pir tako što je u Malom Orašju bez ikakvog povoda ubio petoro mladih. Zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje u tamošnjem školskom dvorištu. Posle pokolja pobegao je kod babe i dede u Vinjište kod Kragujevca, gde je narednog jutra uhapšen. Posle saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana, a u međuvremenu je iza rešetaka završio i njegov otac zbog nelegalnog oružja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare