PIRANE POKIDALE MESO SA NOGU I STOPALA TURISTA: Velika drama u poznatom letovalištu NISU ZNALI DA IZ REKE VREBA UŽAS

Jato pirana napalo je turiste koji su se igrali u reci blizu jednog brazilskog letovališta pri čemu je najmanje osam ljudi povređeno.

Pirane su kupačima kidale meso sa nogu i stopala oštrim zubima pre nego što su uspeli da izađu na plažu reke Taruma-Aču u brazilskoj saveznoj državi Amazonas.

Stručnjaci veruju da su pirane zapravo tražile hranu koju posetioci lokalnih restorana ponekad bacaju u reku.

– Pirane ne napadaju ljude ako nisu izazvane. Deluje da su se pirane navikle na besplatnu hranu i da su ti ugrizi bili samo još jedan primer zamene identiteta kao i napadi ajkula – rekao je profesor biologije na Univerzitetu Zapadni Кentaki Stiv Haski, prenosi Kurir.

Mnogi stručnjaci navode da prisustvo kupača na mestu za hranjenje može dovesti do konfuzije i agresije pirana.

Napad u Taruma-Aču mogao je da počne tako tako što je jedna pirana greškom ujela jednog kupača, a prisustvo krvi u vodi je izazvalo svojevrsnu groznicu za hranom.

– Budući da su njihovi zubi tako oštri jedan ugriz mogao je da izazove mnogo krvarenja i izazove histeriju – rekao je ihtiolog Paulo Andreas Bekup. 

Pirane tokom hranjenja prilaze velikom brzinom, a zatim halapljivo otkidaju deo plena i odmah beže kako bi izbegle da ih druga pirana slučajno ujede.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare