KAKO DA DOBIJETE ODŠTETU AKO VETAR OBORI DRVO NA VAŠ AUTO: Obavezno uradite OVA 2 KORAKA! Novac ćete dobiti samo u jednom slučaju

Jak vetar koji ovih dana duva u Beogradu, oborio je stabla u nekoliko prestoničkih naselja. Olujni udari oborili su veliko staro drvo u dvorištu zgrade u Žorža Klemansoa u Beogradu, a građani su JKP „Zelenilo Beograd“ prijavili i da se sa površine jednog šoping centra u Beogradu izvalio krak stabla i pao na kolovoz u Mis Irbijevoj ulici na Zvezdari, a drvo iz Banjičke šume obrušilo se na saobraćajnicu i parkirani automobil.

Ekipe „Zelenila“ izašle su na teren i uklonile stabla, a građani čiji su automobili oštećeni mogu da traže odštetu. Međutim, to je moguće samo ako je vozilo bilo na parkiralištu, odnosno javnoj površini. Ukoliko sugrađani vide da im je grana ili pak celo stablo palo na automobil i oštetilo ga, ne treba ništa da pomeraju. Prvo treba da pozovu policiju, koja će da sačini zapisnik i fotografiše mesto nezgode, a zatim da obaveste „Zelenilo“.

– Ako se šteta dogodi do 15 časova, na teren će odmah izaći operativni tim, ukloniti grane, drvo i napraviće se zapisnik o šteti, koji će potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana – objašnjavaju u „Zelenilu“.

– Ako se oštećenje desi posle 15 sati, potrebno je da se sugrađani jave Centru za informisanje JKP „Zelenilo“ na broj 011/2630-506, gde će dobiti precizna uputstva, kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

Zapisnik o šteti donosi lično oštećeni sugrađanin, predaje ga Komisiji za procenu štete, a posle sa kompletnom dokumentacijom odlazi u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje nadoknađuje štetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare