„VASPITAČICA NAS JE POZVALA I KAZALA DA SE NAŠ SIN SAPLEO!“ Otac otkriva detalje incidenta u vrtiću u Vladičinom Hanu

Dečak od šest godina lakše je povređen u vrtiću „Čarolija“ u Vladičinom Hanu, u kojem je krajem prošle godine preminulo dete koje je progutalo žir sa novogodišnje dekoracije.

Prema navodima iz OJT u Vladičinom Hanu, slučaj se dogodio u utorak pre podne u vrtiću Čarolija, kada je dete tokom igre potrčalo za loptom, a potom udarilo u tvrdi predmet.

Dete je razbilo glavu, a slučaj je prijavljen nadležnim službama.

– Tužilaštvo je naložilo da se uzmu izjave. Takođe, događaj je prijavljen i prosvetnoj inspekciji. Dečak je zadobio lakše telesne povrede, a ostale okolnosti događaja utvrđujemo – kaže Dragan Nikolić, OJT.

Dečakov otac Goran Nešić za Informer kaže da su iz vrtića u utorak pozvali njegovu suprugi i kazali joj da joj je sin povređen u igri.

Iz vrtića su kazali da se dete saplelo dok se igralo sa drugom. Tada je udario glavom o sto i ima ogrebotinu na glavi. Žena ga je odvela kod lekara i on je sada dobro– navodi Nešić. 

Kako objašnjava i šestogodišnji sin mu je potvrdio vaspitačicine reči. Naš sagovornik navodi da je svestan da je vrtić „Čarolija“ pod lupom javnosti zbog smrtnog slučaja, kada je dečak koji ga je pohađao progutao žir, a potom preminuo, ali da on nema zamerke na rad vaspitača u ovoj predškolskoj ustanovi.

Budući da je moj sin lakše povređen, sutra ću ga poslati u vrtić. Nema razloga da to ne učinim. Sve je pod kontrolom – kazao nam je dečakov otac.

Podsetimo, nakon nezapamćene nesreće u istom objektu krajem prošle godine, samo je suspendovana jedna vaspitačica. Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, i u toku je postupak protiv nje pred OJT.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare