REAL – PARTIZAN: Majstorica za Fajnal-for! Mogu li crno-beli i treći put da sruše kralja usred Madrida?

REAL – PARTIZAN 21.00

REAL – PARTIZAN

Vizink arena, 21

Sudije: Boris Rižik, Oleks Latiševs, Mehdi Difala

REAL: Vilijams-Gos, Rendolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Korneli, Tavares, Ljulj, Musa. Trener: Ćus Mateo

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Eksum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar. Trener: Željko Obradović.

Real menja strategiju zbog Pantera

Nikada se u istoriji Evrolige nije desilo da jedan tim nadoknadi 0:2 i prođe na Fajnal-for.

Niti se desilo da jedna ekipa dobije majstoricu u gostima i ode na završni turnir. Samim tim, nikada se nije desilo da jedna ekipa slavi u tri utakmice u gostima.

Kako god se završi utakmica u Vizink areni u Madridu, koja počinje u 21 čas, jasno je da će ili Real ili Partizan proći na Fajnal-for uz nestvaran učinak.

Partizan je slavio u prve dve utakmice u Madridu rezultatima 89:87 i 95:80. Real se revanširao u Beogradu sa 82:80 i 85:78.

Dve utakmice u Beogradu su odigrane pod čudnim okolnostima, prva posle tuče u drugoj utakmici u Madridu, gde su crno-beli više oštećeni nego protivnik kaznama vođstva lige. Druga utakmica je odigrana pod utiskom masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Ni u majstorici ekipe neće biti kompletne. Partizan je bez povređenog Alekse Avramovića, koji je u trećoj utakmici polomio šaku leve ruke, a u međuvremenu je operisan upravo u Madridu.

Real je bez suspendovanog Geršona Jabuselea, a neće biti ni Gabriela Deka koji je u četvrtoj utakmici povredio ligamente noge.

Za Partizan je najvažnija informacija to što se u tim vraća Kevin Panter posle odrađene dve utakmice suspenzije. Na drugoj strani, za Madriđane je jako bitno da se Valter Edi Tavares oporavio i da je u Beogradu igrao u sjajnoj formi.

Pobednik ovog meča igraće 19. maja u polufinalu Fajnač-fora u Kaunasu protiv Barselone.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare