Inter očitao dve lekcije Milanu: Crno-plavi rastužili Đokovića i napravili korak ka finalu LŠ

Fudbaleri Intera totalno su nadigrali Milan u „gostima“ i slavili sa 2:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona golovima Edina Džeka i Henrika Mhitarjana.

Za ovih 90 minuta mora se, najpre, pružiti ruka treneru Simoneu Inzagiju koji je fenomenalno spremio utakmicu i neutralisao sve ofanzivne potencijale protivnika u derbiju Dela Madonina.

Veliko je iznenađenje da Inter nije bio i na 4:0 nakon prvih 45 minuta, a u drugom delu igre se Milan dozvao pameti, ali nedovoljno da postigne makar pogodak koji bi mu povećao nadu za finale elitnog evropskog takmičenja.

Na tribinama je bio i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je u društvu fudbalskih zvezda ispratio meč u kojem nije slavio tim koji on podržava.

View this post on Instagram

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Za samo tri minuta je sve palo u vodu za crveno-crni deo Milana. Dva gola i zaključana priča.

Prvo je u osmom minutu zablistao Edin Džeko.

Hakan Čalhanoglu je uputio centaršut sa leve strane, a Džeko je uspeo da se izvuče iz duela sa Ernandezom, ispruži nogu ispred protivničkog defanzivca i pošalje loptu u gornji desni ugao.

Samo 180 sekundi kasnije je već bilo 2:0 – Posle dodavanja Dimarka, Mhitarjan je povukao loptu do nekih 12-13 metara i iskoristio sve vreme ovog sveta da pogodi iznad Manjana koji je pokušao da zatvori ugao, piše Telegraf.

Nakon pola sata igre je dosuđen i penal od strane Hila Mancana, ali je pregledan VAR i odluka je opovrgnuta jer se jasno vidi da Tomori ne kači kopačku Lautara Martineza.

U drugom se Milan budi, ali nedovoljno, jer svaki puta kada bi izgubili loptu „domaći“, Inter bi usporio tempo i kombinovanjem između dve zadnje linije trošio vreme.

Pri kraju samog meča je crno-plavima falio samo završni pas da možda postigne još jedan gol, ali ovo je sasvim dovoljno pred revanš gde će mnogo biti više navijača baš u tim bojama.

Za Inter, posle dugo godina, novo finale Lige šampiona je jako blizu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare